Video's: een fotoshoot van A - Z

Kijken: een fotoshoot van A - Z

Liesbeth Wesdijk 395
Je wilt een professionele fotoshoot doen, maar je weet niet waar je precies moet beginnen? Onderstaande video's helpen je hierbij!

Fotografen Rachel en Daniel van Mango Street hebben 5 prachtige video's gemaakt om je op weg te helpen in de professionele fotografie. Vanaf de voorbereiding tot de nabewerking, alles wordt je op een duidelijke manier uitgelegd.

 

1) De voorbereiding

Voordat je echt gaat fotograferen, moet je eerst precies weten wat je wilt. Wat voor sfeer wil je neerzetten, hoe maak je een mood-board, wat moet daar allemaal op staan?

 

2) Een locatie vinden

Een goede locatie is essentieel om de juiste sfeer vast te leggen in je foto's. Op je mood-board heb je aangegeven wat voor soort locatie je zoekt, nu is het tijd om op internet te gaan zoeken welke locatie bij je ideeën past.

 

3) Een model vinden

Een model huren via een echt modellenbureau is kostbaar. Het mooiste is als je binnen je netwerk goede mensen kunt vinden die je kunnen helpen. Als je nog geen groot netwerk hebt, werk daar dan eerst aan, op b.v. Instagram of Facebook zijn diverse groepen te vinden met b.v. beginnende modellen.

 

4) De fotoshoot

In deze video zie je precies hoe Rachel en Daniel zichzelf en hun team voorbereiden, hoe ze de modellen neerzetten en aanwijzingen geven en hoe de shoot precies gedaan wordt.

5) De nabewerking

In deze video zie je eerst het een en ander of de gebruikte apparatuur en nog een beetje reclame. Daarna legt Daniel uit hoe je de kleuren kunt verbeteren in Lightroom en wat je kunt doen met croppen.

Erg leuke video's om te zien, het gaat lekker vlot en duidelijk. Ook met een minder hoog budget en een minder dure camera kun je natuurlijk prachtige foto's maken tijdens je shoot. Laat je resultaat zien in onze gallery! Hier kun je tips vinden om zelf meer vertrouwen te krijgen in je fotoshoots.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth