Het beste en het vreemdste advies van fotografen wat je ooit hebt gekregen

Het beste en het vreemdste advies van fotografen wat je ooit hebt gekregen

Eefke Burg 691
Fotografen onderling zijn denk ik de meest eerlijke adviesgevers die je in de branche zal tegenkomen. In een fotografie subreddit, komt het eerlijkste, maar ook het vreemdste fotografieadvies aan bod waar je in je fotografiepraktijk veel aan zal hebben. We zetten de beste vreemde tips voor je op een rij.

Advies van fotografen over fotograferen

Je hebt geen fullframe nodig

Hoewel de voordelen van fullframe voor veel gebruikers duidelijk zijn, betekent dit niet dat iedereen op fullframe hoeft te schieten. Gebruiker Brennenslens vertelt:  ‘Je hebt geen full frame nodig. Bijna alle voordelen van fullframe hebben de meeste fotografen helemaal niet nodig, zeker niet als je alleen maar drastisch gecomprimeerde JPEG’s op Instagram zet. Een Lamborghini is sneller dan een Prius, maar in allebei de auto’s kan je bij de supermarkt komen.’

Lees ook: Introductie Leica Summilux-M 1:1.5/90 ASPH

Schiet niet altijd met je diafragma volledig open

Als je net je eerste prime hebt gekocht, ben je dol op die prachtige onscherpe achtergrond die je kan krijgen met je diafragma wijd open. Toch is dit niet altijd het beste om alles open te schieten. ‘Als je alles met open diafragma schiet zodra je je eerste prime op zak hebt, dan ziet dit er nogal gek uit,’ vertelt Brennenslens. Kijk in plaats daarvan wanneer het wat toevoegt aan de foto.

Instagram is voor meiden in bikini

Een advies waar ik persoonlijk erg hard moest lachen gaat over Instagram. ‘Instagram is niet voor fotografie en je beste werk krijgt waarschijnlijk nooit zoveel aandacht als tot in perfectie bewerkte selfies in de badkamer.’ Au. Maar wel waar.

Lees ook: Perfectioneer handmatig scherpstellen

Over gear

Ook met betrekking tot gear is er nog advies. ‘Tweedehands gear bespaart je honderden euro’s en besteed liever wat meer geld aan een statief, dan dat je geld uitgeeft aan een goedkoop statief dat je later toch weer gaat vervangen.’

Ander advies van fotografen

Benieuwd naar ander advies wat fotografen gaven? Lees hieronder de volledige thread terug.

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke