Videotutorial: Pas kleuren aan in Photoshop

Videotutorial: Pas kleuren aan in Photoshop

Senta Bemelman 499
Wanneer je verschillende elementen in een foto samenvoegt, kunnen kleurtonen niet overeenstemmen. Met deze handige tutorial leer je hoe je dit wel voor elkaar krijgt in Photoshop.

Videotutorials zijn ontzettend handig om jezelf als fotograaf te ontwikkelen. In een vaak relatief kort gezien tijdsbestek leer je handige tips met een praktijkvoorbeeld. Online kun je op YouTube of Vimeo veel videotutorials vinden waarin tips worden gegeven die je kunt gebruiken voor, tijdens en na een fotografiesessie. Je leert bijvoorbeeld meer over handige fotografietechnieken of trucs voor de nabewerking van je foto’s. In de onderstaande tutorial leer je meer over het corrigeren van kleuren in Photoshop.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Kalibreren

Let ook op dat je beeldscherm gekalibreerd is voordat je foto’s bewerkt. Wanneer je dit niet doet, kunnen kleurtonen afwijken en lijkt je foto ineens heel anders op een ander beeldscherm. Leer hier meer over kleurkalibratie en hoe je hiermee werkt. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta