Fotofair 2019

Fotofair: workshop van Ferry Knijn

Christel de Wolff 1291
In het weekend van 25 en 26 mei staat het grootste foto- en video-evenement van de Benelux op de agenda: de Fotofair. Tijdens deze beurs kun je je laten inspireren door diverse presentaties en lezingen, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag in diverse workshops. Volg bijvoorbeeld de Workshop Character Portretten met Speedlights onder leiding van Fujifilm-ambassadeur Ferry Knijn.

Tijdens deze workshop leert Ferry Knijn je hoe je simpel en effectief karaktervolle portretten kunt maken met een Nissin Speedlight. Beginnend met de flitser op de camera, maar ook vooral hoe je de flitser van de camera af kan halen om nog betere resultaten te behalen. Verder ga je leren wat je bijvoorbeeld met TTL kan doen en de meerwaarde van HSS, wat het verschil tussen een softbox en een paraplu is en wat een grid kan toevoegen en gebruik van meerdere speedlights. Heb je zelf geen flitser? Geen probleem! Van Nissin zal er een heel set triggers en flitsers aanwezig zijn voor elk gangbaar merk camera’s: Nikon, Canon, Fujifilm, Sony en Olympus/panasonic MFT.

Kijk hier voor het programma en de prijzen van deze workshop. 

Alvast oefenen met portretten? Lees ook: Een portret met karakter

Fotofair 2019

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws omtrent Fotofair 2019? Klik hier om direct al het tot nu toe gepubliceerde nieuws te bekijken. We hebben ook een digitale editie gemaakt waarin we het nieuws bijhouden in (online) magazinevorm. Deze vind je hier.

Over Ferry Knijn

Ferry Knijn is in 2011 het fotografie vak ingerold vanuit de muziekwereld. Sinds 2014 werkt hij fulltime als reportage- en portretfotograaf voor magazines, tv-omroepen, bedrijven en vooral veel voor muzikanten en artiesten. Sinds 2017 is hij ambassadeur van Fujifilm. Zijn stijl is vooral sfeervolle (locatie-)portretfoto’s die vaak met maar één flitslamp gemaakt zijn.

Kijk hier voor het youtubekananaal van Ferry Knijn. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel