Video: Het belang van een fotografiecontract

Video: Het belang van een fotografiecontract

Senta Bemelman 600
In een fotografiecontract documenteer je de belangrijkste zaken die je afspreekt met een klant. Lees snel waarom dit belangrijk is voor fotografen.

Wanneer je voor het eerst fotografieklanten hebt, denk je misschien niet direct aan een contract. Dit is echter een waardevolle toevoeging voor jou als fotograaf.

Waarom een fotografiecontract?

 Met een contract geef je zowel jezelf als je klant een bepaalde zekerheid. Hiermee wordt de afspraak bevestigd. Vaak wordt ook van tevoren een aanbetaling gedaan. Op deze manier weten zowel de fotograaf als de klant dat de fotoshoot een serieuze zaak is en dat de fotograaf weet waar hij of zij mee bezig is. Door een fotografiecontract en een eventuele aanbetaling verklein je de kans dat een van beide partijen niet komt opdagen of de afspraak verzet.

Wat zet je in een fotografiecontract?

Je kunt veel zaken opnemen in je contract. De belangrijkste zijn uiteraard de contactgegevens van je klant en eventuele adresgegevens. Schrijf ook hoe de foto’s worden geleverd. Daarnaast zijn ook de locatie, datum en het tijdstip van de fotoshoot belangrijk om op te nemen. Verwerk ook hoelang de fotoshoot duurt. Neem ook de prijs in je fotografiecontract op en mogelijke extra kosten die je verrekent. Lees hier uitgebreid wat je nog meer in je overeenkomst op kan nemen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta