Kun je goede foto's maken met een speelgoedcamera?

Video: Fotograferen met een Holga speelgoedcamera

Senta Bemelman 687
Hoe belangrijk is de kwaliteit van je camera voor goede foto’s? Kijk snel hoe een fotograaf op pad gaat met een speelgoedcamera en wat voor kiekjes het oplevert!

Wanneer je begint met fotograferen, kun je onder de indruk zijn van de prijs en specificaties van professionele camera’s. Met een duurdere camera hoef je niet per se betere foto’s te schieten. De compositie en scherptediepte moet je bijvoorbeeld ook bepalen als fotograaf.

Speelgoedcamera

De kwaliteit van je camera is niet geheel onbelangrijk, maar ook niet het belangrijkste onderdeel van de fotografie. Het is leuk om jezelf uit te dagen en zelf aan de slag te gaan met een instant- of wegwerpcamera. Hierdoor forceer jij jezelf om bezig te zijn met de afstand tot je onderwerp en hoe je een goede compositie kiest. Je raakt niet afgeleid door de camera-instellingen en leert werken met wat je ter beschikking hebt. Voor het YouTube-kanaal NegativeFeedback werd met een speelgoedcamera van het merk Holga gefotografeerd. Kijk in de onderstaande video snel naar de resultaten!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta