Nieuw: Zhiyun WEEBILL 3S en CRANE-M 3S gimbals

Redactie digifoto Starter 696

Transcontinenta BV, distributeur voor Zhiyun in de Benelux, introduceert de nieuwe Zhiyun WEEBILL 3S en CRANE-M 3S, twee ultracompacte gimbals.

Deze zijn baanbrekend voor de professionele stabilisatormarkt en zorgen voor een nieuw tijdperk van dynamische visuele storytelling. Hierbij wordt geen beperking opgelegd door het gewicht van de apparatuur of de grootte van de crew. Elke nieuwe functie van beide gimbals zoals: draagbaarheid, gebruiksgemak, creatieve controle en prestaties, is zorgvuldig samengesteld met de bedoeling het creatieve proces te bevrijden door de technische aspecten van het filmmaken te vereenvoudigen voor content creators.

"De WEEBILL 3S en de CRANE-M 3S met hun innovatieve functies luiden een gloednieuw filmtijdperk in. De combinatie van Zhiyun's WEEBILL 3S met een Zhiyun MOLUS X100 LED of CRANE-M 3S met de compacte Zhiyun M40 LED, bijvoorbeeld, levert krachtige professionele filmresultaten en ultieme mobiliteit om te filmen waar uw verbeelding u ook brengt. Zhiyun wordt gedreven door de overtuiging dat filmapparatuur licht en handig kan zijn, maar ook hoogwaardige filmresultaten moet produceren." aldus Yilun Liao, CEO van Zhiyun.

ZHIYUN WEEBILL 3S voor zorgeloos professioneel filmen

Zhiyun heeft de WEEBILL 3S ontworpen met het oog op professionele filmers. Het weegt 1.1 kg en meet 305mm (B) x 210mm (D) x 72,5mm (H). Met zijn krachtige prestaties en compatibiliteit met de meeste mirrorless en DSLR camera's, en recente objectieven, is het nog nooit zo eenvoudig geweest om het volledige potentieel van ieders favoriete camera te ontsluiten. Een tiende generatie algoritmen biedt aanpasbare tracking en vloeiende curves op basis van veelvoorkomende opnamescenario's en bedieningsgewoonten, wat zorgt voor een naadloze opname-ervaring met onovertroffen stabiliteit en zijdezachte camerabewegingen.

Revolutionaire portretschakelaar
Een innovatief systeem integreert de lokale structuur in de portret/landschap stand van de Zhiyun WEEBILL 3S, waardoor filmers eenvoudig kunnen schakelen tussen beide standen met de quick-release module. Dit bespaart tijd en de noodzaak om de gimbal opnieuw te moeten balanceren.

Praktische functies voor langdurige opnamen

  • Verbeterde Sling Structure Grip voor ultiem comfort: Zachte handgreep gemaakt van huidvriendelijke materialen met nauwkeurige afstelling van de polshoek voor nauwkeurige aanpassing aan de gimbalbediening en de bewegingsgewoonten van de camera. Bediening met één of twee handen of gripmodus met twee handen. Links en rechts kantelinstellingen voor opnamen onder een lage hoek en in de sling-modus.
  • Langere levensduur van de batterij: Tot 11,5 uur ononderbroken werking in statische omgevingen. Twee uur PD-snelladen voor een volledige acculading.
  • 1.000 Lux vullicht: Lumenversterkertechnologie zorgt voor een krachtig 1000 Lux invullicht, en instelbare kleurtemperatuur: 2.600k-5.500K CRI90+ voor verbeterde licht- en schaduwtextuur.
  • Kabelloze bediening van de camera: Bluetooth sluiterbediening op de WEEBILL 3S met mainstream cameramodellen. Start/stop de opname of activeer de foto-opnamefuncties.
  • Handig scherm: 0,96-inch scherm voor eenvoudige aanpassingen onderweg met snelkoppelingen voor motion lapse, V-modus en meer.
  • Bedieningswiel Voor het eenvoudig aanpassen van parameters, scherpstelmotor en gimbalassen.

De Zhiyun WEEBILL 3S is compatibel met alle Zhiyun TRANSMOUNT accessoires en de ZY Play App, waaronder: TransMount Follow Focus/Zoom Units; TransMount Image Transmission Systeem; TransMount Transmitter/Receiver; MasterEye Visual Controller VC100 en de functies van de ZY Play App.

Zhiyun CRANE-M 3S. Handzaam en uitgebreidere compatibiliteit 

De Zhiyun CRANE-M 3S is de opvolger van de populaire 2022 Red Dot Product Award-winnende CRANE-M3 en is de perfecte vlogging, reis, live-streaming en interview metgezel. Met een gewicht van 705 gram heeft deze compacte, draagbare krachtpatser een hogere belastbaarheid dan zijn voorganger. Hij kan gebruikt worden met populaire full-frame mirrorless camera- en objectiefcombinaties, maar ook met mobiele telefoons, DLSR camera's en actiecamera's. 

Eenmaal in balans, kun je blijven filmen

Gebruikers kunnen moeiteloos prachtige beelden vastleggen dankzij de Bluetooth Sluiterfunctie, die met één druk op de knop draadloze bediening van zoom en opname mogelijk maakt. Dus geen ingewikkelde en lastige kabelverbindingen meer. Bovendien kan er nu, door de aangepaste twee-in-één quick-release (met platen voor ieder cameramodel), de batterijen van populaire camera's vervangen worden, zonder de camera te demonteren of de gimbal opnieuw in elkaar te zetten. En als de Zhiyun CRANE-M 3S eenmaal uitgebalanceerd is, dan hoeft dat daarna nooit meer gedaan te worden! De snelle installatie wordt verder nog gecombineerd met Power Delivery (PD) snelladen, waardoor het volledige opladen slechts twee uur duurt en de accu daarna tot wel 7,5 uur mee gaat.

Ultieme controle met ingebouwd invullicht en touchscreen

Dag of nacht, de Zhiyun's CRANE-M 3S heeft een kleine, maar krachtige, ingebouwd tweekleurige invullicht dat niet groter is dan een vingernagel. Aangedreven door Zhiyun's Lumen Amplifier technologie, biedt deze mini modulaire lamp traploze temperatuur aanpassing en geeft tot 1.000 lux helderheid met een kleurtemperatuur bereik van 2.700K-5.500K. Zodra de opnamen gemaakt is, beschikt het intuïtieve 1,22" touchscreen op de gimbal bovendien over een geheel nieuwe interactieve gebruikersinterface waarmee gemakkelijk de belangrijkste instellingen aan te passen en/of af te regelen zijn.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Zhiyun CRANE-M 3S en Zhiyun WEEBILL 3S zullen verkrijgbaar zijn bij de Zhiyun dealers in de Benelux. De adviesprijzen inclusief btw van de verschillende sets zijn als volgt:

  • Zhiyun WEEBILL 3S € 339,-
  • Zhiyun WEEBILL 3S Combo € 469,-
  • Zhiyun CRANE-M 3S € 319,-
  • Zhiyun CRANE-M 3S Combo € 379,-

Lees meer: Introductie Zhiyun FIVERAY M40 LED en Zhiyun FIVERAY F100 LED light stick | DIGIFOTO Pro

Lees meer: Introductie Zhiyun CRANE 2S | DIGIFOTO Pro

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie