Uitleg bij de foto: Anja Voorn

Ymke Frijters 1644
De grote passie van lezeres Anja Voorn is het fotograferen van dieren. Ze gaat regelmatig naar Afrika om de meest exotische beestjes voor haar lens te krijgen. Dit jaar fotografeerde ze de Hornbill, een exotische vogel. Ze vertelt hoe de foto tot stand kwam in de rubriek 'Uitleg bij de foto'.


Foto: Anja Voorn

  • Camera: Canon EOS 60D
  • Brandpunt: 300mm
  • Diafragma: f/5.6
  • Sluitertijd: 1/500
  • ISO: 100>

'Dit is een hornbill, een tropische vogel die voorkomt in Azië, Afrika en in delen van Oceanië. De foto is gemaakt gemaakt tijdens mijn vakantie in Hwange National Park in Zimbabwe, ik ben daar 19 dagen geweest in september. Normaal zie je deze vogels veel in de boom, maar even had ik het geluk dat deze vogel vlak bij me landde toen ik uit de jeep mocht op in safari. Ik ging meteen op mijn buik liggen, want ik vind het altijd het mooist als je alles vastlegt op ooghoogte van het dier. En dan maar schieten en hopen dat je alles mee krijgt: de lichtval, de pose en een rustige achtergrond, zoals hier het zand. Toen ik in 2005 voor het eerst naar Afrika ging had ik een compactcamera met 3x zoom, maar dat was al snel te beperkt voor me. Ik kwam zoom tekort en stapte over naar de Nikon D300. Als tweede camera kocht ik vorig jaar een Canon 60D die me perfect bevalt met een mooie 300mm lens.

Tips van Anja

  • Als het mogelijk is, fotografeer dan altijd op ooghoogte van het dier.
  • Wacht je moment af, zodat er geen storende elementen aanwezig zijn in de foto. Voor mij is dat extra belangrijk omdat ik niet kan bewerken.

Anja Voorn (56)

'Ik fotografeer sinds 2005 en dieren vastleggen is mijn passie. Ik vind apen het leukste om te fotograferen. Het is voor mij dé manier om me helemaal te kunnen ontspannen. Met fotografie kan ik even mijn hoofd leegmaken en de alledaagse stress van het werk achter me laten, want ik werk in de zorg in een vaste nachtdienstploeg.'

afbeelding van Ymke Frijters
Door:

| Redacteur

Bekijk alle artikelen van

afbeelding van hillegonda.slim

Wat een schitterende foto, het lijkt wel een schilderij, prachtig!!!!