Prachtige foto's uit Afrika door Stian Klo

Redactie digifoto Starter 611
Noorweegse avonturierfotograaf Stian Klo is op een aantal echt toplocaties geweest, zoals het Finse Lapland en Noord-Italië. Zie hier zijn fotocollectie van zijn reis naar Afrika.

In 2017 ging Stian Klo naar Afrika, een droombestemming voor dappere reizigers, avontuurfotografen en natuurfotografen. Met foto's die de fascinerende flora en fauna van het land laten zien, kunnen we zien dat Stian Klo zijn doel voor dit avontuur heeft bereikt: ‘het avontuur omarmen en het creatieve proces op het gebied van fotografie niet te forceren.’

Gezichten maar ook omgeving

Dit doel, zoals hij in zijn beschrijving zegt, was iets dat hij besloot voordat hij naar Kenia vertrok. ‘Ik ben net zo dol op een goed dierenportret, maar vanuit een landschapsachtergrond wilde ik de dieren in hun natuurlijke habitat op een ongestoorde manier fotograferen. Ik wilde mijn 600 mm niet uittrekken en me concentreren op alleen hun gezichtsuitdrukking, maar de composities inlijsten om de uitgestrektheid van het land en de omgeving te tonen.’

Dit is dan ook precies wat er te zien is op deze fantastische collectie uit het wereldberoemde Amboseli National Park, het minder bekende Tsavo West NP en het Arabuko Sokoke Forest en National Park aan de oostkust. 

Bezoek de website van Stian Klo, Behance-portfolio en Instagram om meer van zijn prachtige reis- en landschapsfotografie te zien.

Alle foto's zijn gemaakt door Stian Klo

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie