Toen en nu: de schattige baby's van Anne Geddes

Toen en nu: de schattige baby's van Anne Geddes

Fabienne Keijzer 1162
Wie kent ze niet? De schattige baby’s in bloempotten of emmertjes verkleed als vlinders of kroppen sla. In de jaren negentig waren deze foto’s van Anne Geddes een echte hype. En nu, twintig jaar later, kijkt Anne Geddes terug samen met de modellen van de foto’s.

Instagram 

Fotografe Anne Geddes deelt nu op Instagram collages met foto’s van vroeger en nu met de titel: Baby, look at you now! De kind modellen van toen zijn uitgegroeid tot prachtige volwassen mannen en vrouwen.

Anne Geddes - Look at you now!

Anne Geddes - Look at you now!

Hype 

De foto’s van de schattige baby’s waren in de jaren negentig overal te vinden. Posters, agenda’s, kalenders en mokken, iedereen had wel iets in huis van Anne Geddes. De foto’s waren ook een grote inspiratiebron voor geboortekaartjes. Het was misschien wel de schattigste hype ooit.

Anne Geddes - Look at you now!

Anne Geddes - Look at you now!
 

Anne Geddes 


Anne is geboren in 1956 in Queensland, Australie. Ze heeft zichzelf leren fotograferen. Haar babyfoto's stonden symbool voor nieuw leven en werden meteen een regelrechte hit. In 2007 heeft ze een boek uitgebracht dat inmiddels al ruim 15 miljoen keer is verkocht in ruim twintig verschillende talen. Naast fotograferen houdt Anne zich ook bezig met het ontwerpen van babykleding. In 2001 bracht ze haar eerste collectie uit. 

Wil jij net als Anne Geddes ook baby's fotograferen? Lees hier dan een aantal goede tips! 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne