Fotograaf Benson Chou maakt 52 filmposters met baby

Sterre Hartjes 335
Veel nieuwe ouders willen elk moment van hun pasgeboren kindje vastleggen. Zo ook fotograaf Benson Chou, die 52 weken lang elk weekend een foto heeft gemaakt van zijn kleine zoontje.

Fotograaf Benson Chou heeft het fotograferen van zijn kind naar een nieuw level gebracht. Voor een jaar lang heeft de fotograaf elke week een foto van zijn kind gemaakt en gepost op zijn Instagram als onderwerp van een filmposter. Zo is de kleine Zoltan, met de bijnaam Bonbon, op de foto gezet als Knorretje van Winnie the Pooh , de jongens van de Hangover en Tarzan.

Regels

Toen deze Buzz Lightyear foto werd gemaakt was Zoltan twee maanden oud. Chou en zijn vrouw bedachten dat ze elke week zo'n soort foto wilde maken tot hij een jaar oud was. Om dit project niet te moeilijk te maken bedachten de twee een paar regels waar ze zich aan moesten houden.

  1. De foto's mogen niet voor onnodige stress zorgen. Het moet een leuk wekelijks iets blijven, om de gedachten van de week echt even alleen daar op te hebben. De ideeën werden de dag zelf of een dag van te voren bedacht zodat ze niet de hele week bezig waren met dingen plannen. Hierdoor zijn er ook foto's die horen bij actuele gebeurtenissen.
  2. Zoveel mogelijk gebruik maken van dingen die de fotograaf thuis had liggen. Zo was er minder tijdsverspilling in het plannen en is er meer creativiteit. En zeg nou zelf, legoblokjes gebruiken in een foto is toch veel leuker dan later iets bijvoegen in Photoshop.
  3. Elke fotoshoot mocht maximaal een half uurtje duren. Dit begon vanaf het zoeken naar de juiste spullen tot de laatste foto. Als het wel langer duurde dan een half uur kwam dat door de kleine Zoltan.

Bonbon Weekend Project

Een jaar ging zo voorbij volgens de ouders. Maar waarom stoppen met de foto's na een jaar? Vraag dat maar aan iemand die veel met baby's werkt. Wel hebben ze alle foto's uitgebracht tot een boek genaamd: ' Bonbon weekend project'. Waarom een boek? Zodat ze later aan hun kleinkinderen kunnen laten zien hoe raar hun vader was als baby. Schrijft Benson Chou op zijn website.

Lees ook: Fotografe fotografeert eigen keizersnede