Fotografe fotografeert eigen keizersnede

Sterre Hartjes 496
Fotografe Alexandria Mooney heeft haar eigen keizersnede gefotografeerd. De bevalling van haar vijfde zoon moest ze zelf vast leggen omdat deze zo speciaal was. Haar zoon Teddy is gezond geboren op 4 november 2019.

Geboortefotograaf met een verhaal

Mooney fotografeert al 6 jaar en 3,5 jaar daarvan heeft ze besteed aan het fotograferen van geboortes. De fotografe werkt nu vast als geboortefotograaf bij de Missouri Baptist Medical Center en daarnaast fotografeert ze ook andere bevallingen. Alexandria is niet de eerste die haar eigen bevalling vastlegt. Toch maakt haar verhaal veel indruk en snappen wij heel goed waarom ze perse de geboorte van haar vijfde kindje wilde vastleggen.

Vervroegde keizersnede Clark

In oktober 2018 heeft de fotografe haar vierde zoontje verloren. Haar zoontje, genaamd Clark, werd levenloos geboren. Clark werd met 22 weken geboren via een keizersnede. Eerder in de echoscans werd al duidelijk dat het kindje geen leven in zich had waardoor hij zo vroeg ter wereld gebracht moest worden. Nog niet bijgekomen van dit verlies kwamen Alexandria en haar man Mike er achter dat ze weer zwanger was. Tussen het verlies van Clark en het ontdekken van haar zwangerschap zaten slechts 5 maanden.

Lees ook: Fotografe Joanne Lewis herdenkt haar verloren zoon in portretserie

Angst en blijdschap

Angst, verdriet, paniek maar ook blijdschap waren de emoties die Mooney voelde. Ook een vorm van shock. Kon ze dit wel doen? Was dit wel verstandig om weer een kind op de wereld te willen zetten na het verlies van Clark? Ze moest wel. Samen met haar man had de fotografe er genoeg vertrouwen in dat Clark van bovenaf een beetje 'zou helpen'. Naarmate haar zwangerschap voorderde, werd ze zenuwachtiger en banger. Dit omdat een zwangerschap op zichzelf al lastig is en al helemaal wanneer het de vorige keer niet goed ging. 

Eerste keizersnede vastgelegd 

Haar keizersnede werd op 37 weken uitgevoerd om problemen te voorkomen. Het moest de meest bijzondere keizersnede worden van haar leven en de fotografe wist meteen dat ze alles zelf wilde vastleggen, ondanks dat dat misschien moeilijk zou worden. Alexandria wilde iets hebben om op terug te kunnen kijken. Ze had al op internet gezien dat ze niet de enige was met het idee om de bevalling zelf vast te leggen. Echter waren dit allemaal natuurlijke geboortes en geen keizersneden. Toen ze aan het ziekenhuispersoneel vroeg of het mogelijk was om te fotograferen kreeg ze wat rare blikken, maar het kon wel.

Teddy 

Tijdens de keizersnede hield haar man Mike de camera vast totdat het tijd om de baby te fotograferen. Hij gaf de camera aan Alexandria zodat ze hem op de juiste instellingen kon zetten. Toen het kind te wereld kwam haalde de doctoren het tussenscherm weg waardoor de fotografe haar zoon kon vastleggen. Zoon Teddy is gezond en betekent natuurlijk veel voor zijn ouders. 

Bekijk meer foto's van de geboorte van Teddy en het werk van Alexandria via haar Facebook en website.