De wereld staat in brand; bekende fotografen hebben een belangrijke boodschap voor jou!

Lege straten, gevulde harten

Marjon van den Ende 437
In een veranderende tijd, waarin het lijkt alsof de hele wereld in brand staat, spelen vredelievende berichten van beroemde fotografen een belangrijke rol.

Want crisis brengt ons samen; nieuwe sociale initiatieven worden opgestart en de behoefte om aardig te zijn voor elkaar in tijden van nood wordt doortastend gevoed onder de geestdriftige invloed van roemruchtige figuren.

Een aantal bevlogen en vredesgezinde verklaringen van beroemde fotografen voor jou op een rij:

Anton Corbijn

Hij maakt de door een ieder welbekende foto’s van wereldwijd befaamde muzikanten en acteurs. In zijn Instagram post van 14 maart, geeft Anton aan dat hij uit Londen vertrekt, waar straten en pleinen verlaten zijn. Hij vraagt een ieder om uit te kijken naar anderen en roept op om vooral thuis te blijven. De tekst onderschrijft een alleszeggende foto van een plek in de Britse hoofdstad, waar geen mens op te bekennen is.

Carla van de Puttelaar

Carla van de Puttelaar stelt met haar foto’s de kijker in staat om met het oog de huid van haar modellen bijna aan te kunnen raken. Ze fotografeert op sublieme wijze het vrouwelijk lichaam als ook de textuur van bloemen. In haar bericht van 15 maart meldt ze dat haar expositie van 19 maart door alle omstandigheden voor onbepaalde tijd is gecanceld. Echter, al haar stukken zijn al in gereedheid gebracht dus het lijkt erop dat - zodra het museum weer opengaat – nieuwsgierige bezoekers direct van haar show kunnen genieten. Ze wenst iedereen gezondheid toe en ze wijst de lezers erop dat het surrealistische tijden zijn. Tijden waar de liefde voor kunst nooit verloren gaat.

Anne Geddes

Iedereen die is opgegroeid in de jaren ’90 zal haar foto’s kennen. De magische formule van Anne Geddes wordt tegenwoordig massaal gekopieerd door new born fotografen. Het is immers Geddes die begon met het maken van zeer kenmerkende babyfoto’s. Zij schrijft op 12 maart dat we, overal ter wereld, elkaar nodig zullen hebben. Meer dan ooit. Zij ziet dat er behoefte is aan sterk  leiderschap en ze wenst iedereen liefde en kracht toe. De pure Anne Geddes foto die ze erbij plaatste, heeft bijna geen woorden nodig!

Mario Testino

Testino is waarschijnlijk de meest invloedrijke modefotograaf ter wereld. Hij fotografeerde de grootste modellen voor de grootste modebladen. Maar hij was bijvoorbeeld ook de lievelingsfotograaf van prinses Diana. De geboren Peruaan steekt op 11 maart een hart onder de Italiaanse riemen met zijn bericht ‘Italië, je zit in mijn hart en in mijn gedachte.