Creatief en verbindend anticiperen op de context van deze krankzinnige tijd

Fotoprojecten ten tijde van social distancing

Redactie 1509
We zitten in bizarre tijden van crisis door een wereldwijde pandemie en de bijkomende en verstrekkende maatregelen. Wat als je ondernemend fotograaf bent? Kan je nog op pad? Wat is de waarde van je werk? Er zijn inmiddels veel creatieve oplossingen te vinden van fotograferende ondernemers die proberen het hoofd boven coronawater te houden. Initiatieven die bedoelt zijn om te verbinden en te anticiperen op de context van deze krankzinnige tijd. Wij zetten een aantal van dit soort mooie initiatieven en projecten voor je op een rij.

Fotoreportage 'Door het glas'

Annabel Jeuring legt de bizarre en unieke corona situatie vast. Zij fotografeert gezinnen die "opgesloten" zitten in hun huizen. 

Net als iedere fotograaf zag Annabel dat het moeilijker werd om opdrachten te vervullen door de crisis. Maar ze bedacht een originele fotoreportage door families te fotograferen die achter het raam staan of in deuropeningen. Ze legt hiermee de volslagen irreële maar wel aan de werkelijkheid onderhevige situatie vast. Bij iedere foto vertelt Annabel een verhaal. Want achter elke voordeur schuilt een stukje leed. Maar er gloort ook hoop uit de verhalen en ze geeft mooie initiatieven van gezinnen een podium.

De foto’s zijn niet alleen te vinden op haar site maar ook te volgen op Instagram. Daarnaast heeft ze veel media aandacht mogen krijgen van onder andere de NOS.

Een ieder die onderdeel wilt worden van de serie en een tastbare herinnering wil hebben aan deze onwerkelijke tijd, kan zich bij haar opgeven.

Photocoöp

Acht Belgische fotografen hebben een platform ontwikkeld waar mensen hun werk kunnen kopen. Afgedrukt en wel. In de online shop van Photocoöp vind je een reusachtig gevulde galerij. Zij melden op hun website het volgende:

‘We hope you’re all safe and sound. 
Together we’re facing difficult times.
Please let us all respect these isolation measures.
Others are out there fighting for our loved ones.
Stay Healthy.

We are 8 Belgian photographers who love to wonder, wander and explore outdoors. We create a webshop during the Corona lockdown to sell our images. Now everybody needs to stay inside, we would like to bring our images from across the world to you.’

Dus valt er een foto in de smaak? Dan kan je deze bestellen voor een sterk gereduceerde prijs van €100,- per stuk. Na de online betaling ontvang je via de post je foto op A3 formaat. Daarmee haal je niet alleen voor een zacht prijsje een origineel kunstprachtje in huis, je steunt hiermee ook de fotografen om deze crisis door te komen.

Deel je verhaal, werk of project!

Heb jij een mooi initiatief opgestart of weet je iemand die een verbindend fotoproject heeft lopen dat in relatie ligt tot de Coronacrisis? Laat het de redactie weten en wie weet schrijven we hier dan een mooi artikel over.

Plaats hieronder je reactie of log in. Account aanmaken? Hier leggen we dat stap voor je stap uit!

afbeelding van Redactie

Redactiedigifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanRedactie