Leren: dingen laten zweven in de foto’s

Leren: dingen laten zweven in je foto’s

Redactie 1393
Misschien heb je er ooit over nagedacht om een voorwerp zwevend op foto te zetten. Je kan waarschijnlijk verschillende manieren bedenken: gooien, ophangen etc. De ene manier is geschikter voor een bepaald voorwerp dan de ander. Wij gaan dieper op het onderwerp in.

Gooien

Een manier die bij veel mensen als eerste idee wordt geopperd, is het voorwerp in de lucht gooien. Maar waarschijnlijk begrijp je zelf ook dat niet alle voorwerpen hiervoor geschikt zijn. Als een breekbaar voorwerp niet goed wordt gevangen kan het op de grond belanden en in het stuk.

.

Visdraad

Met een simpele constructie van een visdraad van boven, kun je kleine voorwerpen laten zweven, denk aan kopjes, pennen, telefoons etc. Het enige wat je moet creëren is een ophangsysteem. In onderstaande voorbeeld gebruiken ze een doucherails, maar een spijkertje in een kozijn of een haakje in een plafond  kan het natuurlijk ook prima doen. In onderstaande filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je te werk moet gaan als je een kopje wil laten zweven. 

Peter McKinnon

Peter McKinnon is professioneel fotograaf en doet dit al zijn halve leven. Hij daagt zichzelf nogsteeds uit om de emotie steeds beter in zijn foto’s naar voren te laten koem. Hij is gespecialiseerd in de cinematografie, met een opvallende eigen stijl.  Op zijn YouTube-kanaal geeft hij verschillende tips om je op weg te helpen als fotograaf. Hij deelde eerder al de tutorial: 8 budgettips in 90 seconden. Een interessant filmpje waar in een korte tijd een aantal handige budgettips worden vermeld.

Deel jouw foto van een zwevend voorwerp in de lezersgallery
 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie