Het leren van een tutorial

Het leren van een tutorial

Fokelien Broekstra 529
We plaatsen regelmatig tutorials online op onze website. Een leuke manier om nieuwe dingen te leren. Maar hoe kun je het beste te werk gaan als je een tutorial na probeert te doen?

Tutorials

Tutorials zijn filmpjes van YouTube of andere video-kanalen waarin een persoon uitlegt hoe je iets voor elkaar kan krijgen in Photoshop, Lightroom of een ander bewerkprogramma. Als je geen zin hebt om dikke boeken door te lezen of teksten te lezen met een uitleg is dit dus een mooie manier om nieuwe dingen bij te leren.

Eerst kijken, dan aan de slag

Wij raden je aan eerst het volledige filmpje te kijken. Je kunt op deze manier alle handelingen eens rustig bekijken, zonder dat je hem continue op pauze hoeft te zetten. Als je de tweede keer naar het filmpje kijkt, heb je waarschijnlijk al veel stappen opgeslagen in je hoofd en gaat de uitvoering een stuk makkelijker.

Filmpje

Het voordeel van een filmpje is ook dat je hem stop kunt zetten. Ga je naar een cursus en je komt er echt niet uit, dan kun je niet zo makkelijk terugspoelen, dit voordeel heeft een online filmpje wel! Je kan delen terugkijken of overslaan zonder moeite. Daarnaast kun je de tutorials uitzoeken die jij interessant vindt.

Extra scherm

Een extra scherm is ook geen overbodige luxe. Als je met één scherm werkt moet je continue switchen van fotobewerkingsprogramma naar filmpje en weer terug. Dit is natuurlijk super lastig. Mocht je een tablet hebben, dan kun je hier natuurlijk ook het filmpje op afspelen. Of pak gewoon je smartphone! Het schermpje is misschien wat kleiner. Maar je hoeft niet continue te switchen van scherm.

Een aantal tutorials op een rij:

Sneeuwvlokken creëren in een foto
Wallen verwijderen in Photoshop
Sequence maken
Van een auto een mini auto maken
Fantasiefoto’s met kleurenrook

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien