8 budgettips in 90 seconden

8 budgettips in 90 seconden

Aäron Nasarany 379
Niet iedereen bulkt van het geld waardoor het een uitdaging is om creatief te zijn in het bedenken van oplossingen. Dit geldt ook in de fotografiewereld waar je met alledaagse voorwerpen leuke resultaten kunt bereiken. In dit artikel laten we je 8 budgettips zien door professioneel fotograaf Peter McKinnon.

De fotograaf

Peter McKinnon is professioneel fotograaf gespecialiseerd in cinematografie met een eigen magische kenmerkende stijl. McKinnon is al de helft van zijn leven werkzaam als fotograaf en daagt zichzelf tot op de dag vandaag uit om het verhaal en emotie in zijn foto’s tot een hoger niveau te tillen. Inmiddels is het werk van McKinnon al meerdere keren gepubliceerd in vakbladen zoals Popular Photography Magazine, MAGIC Magazine, Think Tank Photo en Jime Litwalk. Om zijn enthousiasme en kennis heeft McKinnon een video gemaakt waar hij 8 budgettips met ons deelt.

De video

In de video hieronder vertelt fotograaf Peter McKinnon 8-handige budgettips binnen 90 seconden zoals het creëren van een lensflare door gebruik te maken van een smartphone of een dromerige effect met behulp van een potje vaseline.

Deze tips zijn soms best opmerkelijk te noemen, dus neem ze met een korreltje zout en smeer bijvoorbeeld niet zomaar vaseline op je lens. Het geeft een leuke effect, maar is wellicht niet goed voor je apparatuur en kan ook worden bereikt door de vaseline op een filter te smeren of door deze sfeer in de nabewerking op te roepen door een digitaal filter. Een leuk filmpje dus, maar denk altijd goed na voor je iets doet en doe het voorzichtig.

Meer van zien McKinnon? Neem dan gerust een kijkje op zijn Instagram, Vimeo, Twitter of abonneer op zijn YouTube kanaal.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron