Alles draait om timing!

Alles draait om timing!

Aäron Nasarany 536
Bij fotografie draait alles om het maken van het perfecte shot. Alles draait om timing. Of het is een kwestie van geluk, vooral als je natuurfotograaf bent en de bossen ingaat om wilde dieren te fotograferen. Dan is het onzeker dat je terugkomt met een tevreden gevoel en een camera vol met prachtige portretten van dieren.

Straatfotografie

Fotografen die gespecialiseerd zijn in straatfotografie zijn ware helden als we het hebben over het vastleggen van het leven op de straat. Straatfotografie is een bijzondere vorm van manier en is een uitdaging voor de fotograaf om de sfeer, interactie, moment en de emotie over te brengen in de foto.

Timing

Als straatfotograaf – en bij elke andere soorten fotografie – ga je tevreden naar huis als je je perfecte shot hebt gefotografeerd. Bij evenementfotografie is dat bijvoorbeeld een point of view van de DJ met zijn handen in de lucht, omringd door danseressen, lichtshows en vuurwerk. Het is een kwestie van timing. Zelfs onbewust kan timing leuke plaatjes opleveren. De onderstaande foto is hiervan een perfect voorbeeld waar timing onbewust positief uitpakt bij straatfotografie! De foto wordt meteen een stuk interessanter om naar te kijken!

Geluk

Onbewuste timing bij straatfotografie is een kwestie van geluk en de juiste mensen op de juiste plek. Straatfotografie is een manier om het straatleven vast te leggen zonder dat de diegene die wordt gefotografeerd het door heeft. Bij alle genres in fotografie is timing onlosmakelijk verbonden met een prachtige foto. Denk hierbij aan het volgende:

Portretfotografie

Bij portretfotografie is het de kunst om de natuurlijke blik van het model vast te leggen. Dit kun je doen vooraf een gesprekje met het model te voeren om het model zich comfortabel te laten voelen. Een concreet voorbeeld is het fotograferen van kinderen in de studio. In zulke situaties is het een uitdaging om als fotograaf (1) de natuurlijke blik vast te leggen en (2) te zorgen voor minimale afleiding voor het kind. Wil je nou meer weten, lees dan dit artikel!

Landschapsfotografie

Timing is ook belangrijk bij landschapsfotografie. Wie wilt nou niet een prachtige zonsopgang fotograferen? Daarvoor is er een handige app die je vertelt wanneer de zonsopgang of zonsondergang is. De app geeft ook informatie over het lichtinval. Ideaal! In dit artikel lees je er meer over!

Heb jij ook een foto met de perfecte timing? Deel hem in onze lezersgallery.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron