Handige app voor landschapsfotografie

Handige app voor landschapsfotografie

Robin Rhijnsburger 1183
Ben je van plan om binnenkort op pad te gaan om landschappen vast te leggen? Dan wil je natuurlijk weten wanneer je de beste lichtval hebt en wat het ideale tijdstip is om op pad te gaan. Dat kan met de app The Photographers Ephemeris (TPE).

The Photographers Ephemeris

TPE helpt je met het plannen van landschapsfotografie. De app vertelt je alles over de zonsopgang en –ondergang en tevens ook over de maan die opkomt of ondergaat. Behalve de tijdstippen waarop de zon en de maan opkomen en ondergaan, geeft TPE de juiste hoek en fase weer van de zon of de maan op elk gewenst tijdstip en elke locatie.  Je kunt dus zien hoe het licht valt, zowel overdag als ’s nachts. En het leuke is, het werkt bijna overal ter wereld! 

Deze app is ideaal voor wanneer je op pad wil gaan om landschapsfoto’s te maken. Zo voorkom je dat je onnodig lang moet wachten op de juiste lichtval die je voor ogen hebt.

App downloaden

De app is tegen vergoeding te downloaden in de App Store en Google Play. Via de computer kun je TPE wel gratis gebruiken, door het programma hier te downloaden.

Wil je meer handige tips voor het fotograferen van landschappen? Lees dan ook dit artikel. Heb jij handige tips of apps die je gebruikt wanneer tijdens het fotograferen?