Bewerk kapsels in Photoshop

Bewerk kapsels in Photoshop

Senta Bemelman 5580

In Photoshop kun je veel aan je foto veranderen. Heb je een mooie portretfoto en moeite met het kapsel bewerken? Leer hoe je dit goed krijgt in Photoshop.

Het kapsel is een belangrijk kenmerk van je model. Maar soms kan in de nabewerking het haar niet helemaal meewerken. Vooral wanneer je verschillende soorten lichtbronnen of kleurengels gebruikt. In de onderstaande videotutorial zie je stap-voor-stap hoe je het haar weer geweldig in je foto krijgt.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Individueel

Bewerk de haren individueel en voorkom liever dat je met de pen-tool het volledige kapsel selecteert en bewerkt. Het licht komt niet op elk gedeelte van het haar hetzelfde terecht, waardoor een gehele kapsel bewerken een onnatuurlijk resultaat oplevert.  Bewerk ook de ruimte rondom het haar, hierdoor kan het kapsel vaak ok beter naar voren komen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta