Video: het belang van geduld

Video: het belang van geduld bij landschapsfotografie

Liesbeth Wesdijk 292
Bij landschapsfotografie ben je overgeleverd aan de genade van het licht en de elementen. Deze video laat je zien dat geduld een schone zaak is.

Geduld is van groot belang bij landschapsfotografie. Soms ben je ergens en zul je de afweging moeten maken of je moet wachten op beter licht of dat je beter door kunt lopen voor een ander onderwerp, een nieuwe compositie. Per slot van rekening wil je niet gewoon een mooi plaatje schieten, je wilt juist die ene geweldige foto maken.

Fotograaf Nigel Danson neemt ons samen met z'n hondje Pebbles mee op een wandeling door het bos en legt uit waarom het soms beter is om een andere keer terug te komen op een bepaalde locatie in plaats van toch perse foto's te maken waarvan je achteraf denkt dat het veel beter had gekund.

Heb jij net als David van der Leer ook zo'n prachtige foto in het bos gemaakt, of een andere mooie landschapsfoto, plaats deze dan in onze gallery. En in deze video kun je zien dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is in de landschapsfotografie.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth