Gaaf idee!

Video: fotograferen met gebruik van neonlicht

Tieme Snijders 451
Wellicht ben je ze wel eens tegengekomen op websites zoals Pinterest of Instagram. Foto's gemaakt bij arcadehallen en neonbelichting, fel gekleurd licht. In dit artikel delen wij een video waarbij je tips krijgt om zelf aan de slag te gaan.

STO Photography heeft op YouTube een video gezet met behind the scenes-materiaal van een shoot bij arcadehallen met veel neon licht. Hij maakt er erg leuke portretten in jaren '80-stijl. De kleuren springen er uit, en het resultaat is behoorlijk indrukwekkend.

Zelf aan de slag

Wil je dit zelf ook proberen, houdt er dan rekening mee dat het enige licht dat je hebt afkomstig is van TL-buizen met fel gekleurd neonlicht. In deze zogenoemde low-light situaties kun je het beste gebruik maken van een lichtsterk objectief. Denk aan bijvoorbeeld het 50mm F/1.4 objectief.

YouTube Still

Check je instellingen

Zodra je gaat beginnen met fotograferen let dan goed op de instellingen van je camera. Maak een paar testopnamen. Staat de belichtingsdriehoek goed ingesteld? Hou er tevens rekening mee, dat als je een paar stappen opzij zet, het licht weer compleet anders is, blijf je instellingen dus goed in de gaten houden en pas ze waar nodig aan.

Hebben wij je enthousiast gemaakt? We zijn erg benieuwd naar het resultaat, upload jouw afbeelding in onze gallery en wie weet wordt jouw foto gekozen tot foto van de dag!

Geen portret maar wel een mooie foto van neonlicht! Bekijk hem hier, foto gemaakt door Martijn v Sabben.