Lezersgallery

Vermiste poes Soom is weer terug bij hobbyfotograaf Boudy van Proosdij

Christel de Wolff 659
Soms hoor je van die verhalen waaraan je gewoon aandacht moet besteden. Zo is het verhaal van vermiste kat Soom die na zeven lange weken in onzekerheid voor baasje Boudy van Proosdij uit Maassluis werd teruggevonden in Odijk, omgeving Utrecht. Dat is niet bepaald om de hoek.

Soom werd teruggevonden bij een distributiebedrijf en is hoogstwaarschijnlijk in een busje gekropen en die kant op gereden want dat een huiskat zomaar een afstand van maar liefst 76 kilometer aflegt is onwaarschijnlijk. De medewerkers van het distributiebedrijven sloegen alarm bij de dierenambulance. Omdat Soom gechipt is, was het makkelijk om de eigenaar te achterhalen. Je begrijpt de verbazing die er moet zijn geweest toen bleek dat Soom helemaal uit Maassluis kwam.

De prachtige witte kat is geen onbekende van ons. Haar aanwezigheid schitterde eerder al in onze Lezersgallery samen met poezenkameraatje Moos. (foto hierboven) Hoewel de telefoon van de Boudy van Proosdij momenteel roodgloeiend staat met dolblije kattenliefhebbers en nieuwsgierige media, had de eigenaar van Soom en Moos toch nog even tijd om ons te woord te staan.

Wat een verhaal, Soom was al zeven weken vermist en je zult de hoop op leven wel al lang hebben opgegeven, tot je gisteren ineens werd gebeld door de dierenambulance!
'Ja, we kwamen net terug van Mallorca toen we gebeld werden met het goede nieuws. We zouden eigenlijk vandaag een nieuwe kat gaan ophalen, nota bene ook in de omgeving van Utrecht. Maar dat hebben we nu afgezegd omdat we onze eigen Soom weer terug hebben.'

De foto in onze Lezersgallery dateert al van een tijdje terug, ben je uberhaupt nog bezig met fotografie en specifiek het fotograferen van je katten?
'Nee, ik fotografeer puur hobby-matig. Het fotograferen van Soom is ook helemaal niet gemakkelijk. Onze andere kat Moos is veel meer een kroelkat, die kan echt poseren, maar Soom is veel te schuw. '

Dus als we je nu zouden vragen om tips te geven om je kat op de foto te zetten zoals we onlangs aan hondenfotografe Monica van der Maden vroegen?
'Oh, nee die zou ik absoluut niet kunnen geven. Het zou zelfs een beter artikel zijn als je de lezers mij van tips zou laten voorzien!'

Gelukkig kun je op digifoto Starter altijd terecht voor how-to en tips artikelen en schreven we eerder al uitgebreid een tiental tips om je huisdier te fotograferen. Wij zijn blij dat Soom weer terecht is en wensen Soom & Moos en Boudy een gelukkige tijd samen. Heb jij zelf een bijzondere foto? Onze Lezersgallery staat altijd open voor mooie foto's en bijbehorende verhalen.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel