Een anamorfische lens voor je mobiel

Upgrade je smartphone voor video

Itam van Teeseling 345
Er zijn natuurlijk al wat tools op de markt om van je mobieltje een bruikbare videocamera te maken. De mensen van Moment gaan een stapje verder en ontwierpen een heuse anamorfische lens om op je mobiel te klikken. Hollywoodkwaliteit met je mobieltje dus.

Je weet het misschien niet, maar als je regelmatig films of videoclips kijkt dan heb je wel eens gezien wat een anamorfische lens doet. Het zorgt voor een grotere kijkhoek en van die gelikte, lang uitgerekte lichtschitteringen in het beeld. Oorspronkelijk waren anamorfische lenzen bedoeld om zoveel mogelijk beeld op een stukje 35mm film te krijgen, maar tegenwoordig worden de lenzen ook vaak gebruik voor een speciale look.

Moment tools

Moment was al bekend vanwege hun goede opzetlenzen voor mobieltjes. Ze richtten zich vooral op fotografie met smartphones. Naast dat ze nu met een anamorphische lens komen, zijn ze ook bezig met het ontwikkelen van enkele andere tools voor smartphonecamera's. Zo komt er een iPhone case met batterijhouder, die compatible is met de opzetlenzen van Moment. Een ander handig dingetje waar ze mee bezig zijn is een opzetstuk voor lensfilters. Zo kan je bijvoorbeeld een ND-filter installeren om het binnenkomende licht te controleren.

De ontwikkeling van de producten gebeurt nu via Kickstarter. De tools kunnen al besteld worden als pre-order.  

 

 

 

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam