Tip van de dag 9 juni: Neem reserves mee

Tip van de dag 9 juni: Neem reserves mee

Redactie 849
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: Neem reserves mee.

Elke fotograaf heeft er al tal horrorverhalen over gehoord en veel fotografen hebben het zelf ook mee mogen maken. Je bent lekker aan het fotograferen en op het moment-supreme kan je niet verder. Oorzaak? Een lege accu of een volle geheugenkaart. Als je thuis stillevens fotografeert en je hebt geen harde, snel naderende deadline, is dit niet veel meer dan ongemakkelijk. Je kan snel even je accu in de oplader stoppen en de foto's van je kaart verwijderen en weer verder met fotograferen. Als je op locatie bent is dit wel wat lastiger. Het is lastig om op je camera te zien wat je beste foto's zijn en als je al een batterij kan opladen, betekent dit dat je de hele tijd geen foto's kan maken, waardoor je belangrijke fotomomenten kan missen.

Zorg niet alleen voor genoeg volle batterijen voor je camera, maar ook voor eventuele accessoires.

Genoeg reserves

Het is daarom erg belangrijk dat je genoeg reserves meeneemt. Zorg voor minstens twee volle accu's en neem een eventueel een oplader mee. Mocht er één leeg zijn, dan kan je deze direct opladen terwijl je met de andere door kan gaan. Kan je niet op locatie je batterij opladen, overweeg dan om er drie mee te nemen. 

Je kunt nooit genoeg geheugenkaarten meenemen. Geheugenkaarten kunnen niet alleen vol zitten voordat je het doorhebt, maar doordat ze vaak gewisseld worden zijn ze ook gevoelig voor slijtage. Het is daarom raadzaam om niet te investeren in één kaart met een grote capaciteit, maar meerdere kleinere geheugenkaarten mee te nemen. Zo heb je altijd genoeg ruimte én is het niet het eind van de wereld als één kaart het begeeft.

Lees ook de tip van gisteren over tegenlicht.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie