Tip van de dag 13 juli: compacte apparatuur

Vakantietip: kies voor compacte apparatuur

Redactie 930
Ga je op vakantie, dan wil je natuurlijk ook foto's maken. Maar je moet wel kunnen relaxen, dus liever sjouw je niet te veel. Daarom is onze tip: compacte apparatuur!

Op vakantie gaan is natuurlijk dé gelegenheid om weer eens prachtige foto's maken. Maar ga je landschapsfoto's maken, of portretten, of wil je misschien toch wel heel graag macrofoto's gaan maken? Bedenken wat voor foto's je gaat maken en wat voor apparatuur je dus mee moet nemen, is niet al te makkelijk. Zeker als je veel keuze hebt. Toch is dit wel een aanrader. 

Tip van de dag 13 juli: compacte apparatuur

Vakantie

Vliegen (maar ook met de auto) naar je vakantiebestemming zorgt altijd weer voor een uitdaging met inpakken. Je koffer zit altijd helemaal volgeladen en dan moet er eigenlijk nog zoveel bij! Het handigste is om je apparatuur mee te nemen in je handbagage. Niet alleen weet je dan zeker dat je het niet kwijt raakt, maar het blijft ook veilig van alle onvoorzichtige mensen die de bagage inladen. Als je lang weggaat, ben je al snel geneigd om alles mee te nemen. Maar is dit verstandig? Probeer met een paar dingen rekening te houden.

  • Is er een kluis aanwezig op je vakantiebestemming? Hier zou je dan je apparatuur die je die dag niet gebruikt kunnen achterlaten. 
  • Heb je een goede rugzak? Een goede rugzak zorgt ervoor dat je geen last van je rug krijgt als je de hele dag met je apparatuur rondloopt. 
  • Heb je het echt allemaal nodig? Kijk of je wel echt alles nodig hebt. Vaak kun je ook alle foto's maken met minder apparatuur. Bedenk voor jezelf wat je écht wilt fotograferen en kies daar de apparatuur op uit. Neem het overige gewoon niet mee. Misschien zorgt dat straks wel voor een uitdaging, maar een uitdaging in de fotografie is altijd goed! 
  • Een camerauitrusting weegt behoorlijk wat. Zorg ervoor dat je niet boven het gewicht gaat zitten dat je mee mag nemen in het vliegtuig. Extra gewicht kan voor behoorlijk wat
  • extra kosten zorgen. 
  • Gaat er nog een fotograaf mee? Misschien kan je regelen dat jullie beide andere lenzen meenemen. Zo kan je toch nog wisselen mocht het nodig zijn. 

Tip van de dag 13 juli: compacte apparatuur

Bewust fotograferen

Door van te voren na te denken over je reis, bespaar je jezelf niet alleen een hoop gewicht, maar je zult merken dat je geconcentreerd gaat fotograferen en meer over je beeld nadenkt. Je hebt immers beperkte middelen.

Succes met het inpakken van je koffer en vergeet niet te genieten van je vakantie! 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie