Tonight show opgenomen met mobiele telefoon

Televisieprogramma opgenomen met mobiele telefoon

Eefke Burg 658
Afgelopen week is er een aflevering van het Amerikaanse televisieprogramma ‘The Tonight Show’ volledig opgenomen met een Samsung Galaxy S10+. Het is bizar te zien hoe de technologie van vandaag de dag zo goed is dat dit mogelijk is.

Een volledige televisieprogramma aflevering gefilmd met de mobiele telefoon

In de aflevering van de Tonight Show zijn er verschillende onderdelen aan bod gekomen die gefilmd werden met een mobiele telefoon. Opvallend was vooral het stuk waarin midden in de nacht een vocaal stuk ten gehore werd gebracht. De meerstemmigheid werd hierbij heel goed weergegeven. De verschillende stemmen, de bas en de tenor, waren allemaal erg goed te beluisteren.

Een stuk uit het televisieprogramma bekijken

In dit fragment zie je een stuk uit het televisieprogramma. Het is gefilmd in de nacht, waardoor er weinig licht was. Je ziet dat de plek waar ze hebben gefilmd met wat externe lampen belicht was, toch kan je ook in de achtergrond terugzien dat de telefooncamera ook in het donker goed presteert.

Eerder nog geen televisie gefilmd met een mobiele telefoon

De Tonight Show is het eerste televisieprogramma dat volledig is gefilmd met een mobiele telefoon. Eerder waren er ook al films die werden vastgelegd met smartphones. Televisie heeft als eigenschap dat het best lastig is om te filmen omdat er verschillende camerastandpunten gebruik moeten worden die samen moeten komen. Het overzetten van het materiaal moet dan ook snel gebeuren. Bij de redactie zien we het daarom niet snel gebeuren dat ook live programma’s met een mobiele telefoon worden opgenomen.

Over de telefoon

De Samsung Galaxy S10+ heeft een adviesprijs van € 999,- in de winkels en heeft twee camera’s op de voorkant en een drievoudig camerasysteem op de achterkant.

Heb je zelf ook al eens films gemaakt met jouw mobiele telefoon en wat kwam daar uit? Deel het met ons in de comments.

Meer lezen

Lees ook: Bruidsfotograaf die niet op komt dagen aangeklaagd voor € 12.500,-

Iemand slanker maken in Photoshop

Bekijk het World Press Photo Festival


 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke