Lezingen, meet-ups en paneldiscussies op het World Press Photo Festival

Bekijk het World Press Photo Festival

Eefke Burg 2042
Het World Press Photo Festival vindt dit jaar plaats in Amsterdam op 12 en 13 april. Op het festival zijn naast de bekende expositie van het World Press Photo 2019 verschillende lezingen, meet-ups en paneldiscussies.

Programma World Press Photo Festival

Inmiddels is er steeds meer bekend over het programma van World Press Photo Festival. Zo is de winnaar van de Photo Book Event Book Award te bekijken in de expositie van World Press Photo 2019. Ook zijn er verschillende sprekers die een lezing houden. Kathy Moran, senior editor van National Geographic houdt bijvoorbeeld een lezing over hoe zijn de verschillende verhalen van het magazine heeft samengesteld. Deze lezing kan interessant zijn voor fotografen omdat deze dan kunnen zien hoe hun foto’s in magazines en musea terecht kunnen komen. Ook is er een lezing over oplossingsgericht fotojournalisme. Deze vorm van fotografie probeert het ‘negatieve vooroordeel’ in de media aan te pakken. Tina Rosenberg van de New York Times vertelt hier meer over en wat een oplossingsfocus in visueel journalisme betekent.

De laatste spreker die we nog graag willen uitlichten is Aida Maluneh. Zij geeft de Sem Pressure lezing. De in Ethiopië geboren fotografe heeft een tijd gewerkt als fotograaf voor Washington Post. Haar werk is gepubliceerd in verschillende internationale publicaties. Tevens won zij in 2007 de prestigieuze Europese Unie Prijs. Eerder won zij al de CRAF Internationale Award voor fotografie.

© World Press Photo Festival door Frank van Beek

Het programma van het World Press Photo Festival is divers. Naast lezingen, zijn er bijvoorbeeld ook paneldiscussies waaraan deel te nemen is. Eén van deze paneldiscussies gaat over hoe om te gaan met crisissen. Hoe ga je als fotograaf op een juiste manier met geweld en een crisissituatie om? De laatste tijd is dit natuurlijk steeds relevanter met toenemende incidenten in het binnen- en buitenland. Interessant is ook de paneldiscussie over moderne manieren van storytelling. De paneldiscussie richt zich op hoe we informatie tot ons nemen en nieuwe manieren om journalisme in ons huidige medialandschap vorm te geven.

Tickets kopen voor het World Press Photo Festival

Wat goed is om te weten is dat je met de tickets van het World Press Photo Festival ook gratis de partners van het festival kan bezoeken. Dit zijn Foam, het Huis Marseille, het Ketelhuis en de Nieuwe Ker. Dat is toch mooi meegenomen. Er zijn verschillende tickets voor het festival te verkrijgen vanaf € 17,50. Zo zijn er dagpassen maar ook een weekendpas waarmee je alles kan bezoeken. Voor meer informatie over het festival bezoek deze pagina

Lees ook

Bekijk ook onze andere artikelen:

Computerprogramma maakt een foto van een schets.
Kleur, minder kleur of zwart-wit

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke