Straatfotografie: spelen met reflecties

Remco Stunnenberg 324
Fotografie is feitelijk schrijven met licht. Maar hoe herken je het juiste licht en mooie reflecties? De Britse fotograaf Sean Tucker laat in een korte, heldere video niet alleen zien hoe je het goede licht herkent maar ook hoe je dit “omzet” in krachtige, sfeervolle beelden. En nee, daar heb je geen peperdure apparatuur voor nodig.

Straatfotografie is een mooie tak van sport. Op straat "vind" je van alles en het beweegt continu. Niet voor niets worden veel fotografen gegrepen door straatfotografie. Ook de in Londen woonachtige professioneel fotograaf Tucker. Hij laat zich op straat vaak leiden door reflecties, afkomstig van glas en staal, twee elementen die ruimschoots aanwezig zijn in grote, moderne steden. 

Spelen met licht  

In een korte video neemt Tucker je mee naar de straten van zijn thuisstad en laat je zien hoe je kunt spelen met dit reflecterende licht. Dat levert niet alleen mooie schaduwpartijen op in je beeld maar het zorgt juist ook voor krachtige highlights. Kortom, contrastrijke en sfeervolle beelden.

Beelden liggen op straat

Dit soort beelden liggen feitelijk gewoon op straat. Maar hoe herken je ze? Het antwoord is simpel: door je ogen goed de kost te geven. De tips van Tucker vormen hierbij een zeer handig hulpmiddel. Zijn doel is om jou te helpen in je zoektocht naar krachtige, contrastrijke straatfotografie.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco