Reflecties in boudoir fotografie

Reflectie in boudoir fotografie

Redactie digifoto Starter 2052

Fotograaf Michael Sasser maakt prachtige boudoirfoto's waar je naar kan blijven kijken. In zijn nieuwe video deelt hij met ons tips waarmee je zogenaamde reflectieshots kan maken.

Reflecties in de spiegel - Boudoir Fotografie 

De eerste methode die hij deelt om in boudoir fotografie - mooie reflectieshots mee te maken is met een spiegel. Er zijn twee mogelijke manieren om met een spiegel te schieten: de eerste en meest overduidelijke keuze is door het model te fotograferen via de spiegel: doordat het model in de spiegel kijkt. Vaak is het licht dan niet heel erg goed omdat ze met hun rug naar de ramen toestaan of omdat de spiegel het licht weerkaatst. Je kan je tijdens het fotograferen ook richten op het model en de spiegel gebruiken om een tweede versie van het model in het beeld te krijgen.

Lees ook: Tiener gedood door trein tijdens maken foto's

Gebruik ramen als een spiegel - Boudoir fotografie 

'De truc hier is dat hoe dichter je je bij glas bevindt, hoe intenser de weerspiegeling zal zijn,' geeft de fotograaf aan. De fotograaf geeft daarnaast als tip dat je niet alleen van recht van voren moet schieten, maar juist ook van boven, onderen of van de zijkant.

Door glas fotograferen

De fotograaf komt vervolgens met een uitgebreide uitleg hoe het licht werkt dat door een raam weerkaatst wordt, waarin hij er van uit gaat dat er altijd een kamer is waar het donkerder is en een kamer waarin het lichter is. Hierin geeft hij aan dat ongeveer 50 procent van het licht weerkaatst wordt door een spiegel die twee kanten op spiegelt, waardoor mensen hun eigen reflectie kunnen zien, ook al is de kamer waarin ze zich bevinden veel lichter dan de kamer waar ze in kijken. Een gedeelte van het licht van de lichtere kamer gaat echter door het glas waardoor mensen in de donkere kamer nog steeds door het glas kunnen kijken.

Lees ook: Dronebeelden nabootsen met enorme selfiestick

Waar het op neer komt is dat je altijd een reflectie zal zien als je van een lichtere kamer of ruimte een donkere kamer fotografeert. Dit is natuurlijk altijd het geval wanneer je vanaf buiten naar binnen fotografeert.

Reflecties via je mobiele telefoon

'Omdat je mobiele telefoon vaak zwart is en je een zwart spiegelend oppervlak nodig hebt om reflecties te veroorzaken, kan je al veel reflecties voor elkaar krijgen door je mobiele telefoon vlakbij je camera te houden,' geeft de fotograaf als laatste tip.

De volledige video met alle tips en voorbeelden hieronder:

 

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie