Snel en simpel scherpstellen

Sony brengt nieuwe Firmware uit met Pet Eye-AF

Siem van Woerkom 732
Goed nieuws voor iedereen die het lastig vindt om scherpe foto's van hun huisdier te maken.

Firmware Update 3.0

Sony A7 III en de Sony A7R III ontvangen vanaf vandaag meerdere nieuwe functies in de vorm van een 3.0 Firmware update.

Real-time Animal Eye-AF

Een functie die fantastisch in de oren zal klinken voor veel huisdier eigenaren is de nieuwe Real Time Animal Eye-AF. Zoals de naam doet vermoeden gaat het hier over een nieuw systeem dat ogen van dieren kan herkennen, en dan in het specifiek van honden en katten. 

Waar er in het begin nog maar ondersteuning is voor een handjevol dieren, belooft Sony dat de nieuwe functie uiteindelijk meerdere dieren zal kunnen herkennen waaronder vogels. 

Lees ook: Time of Flight sensor; Wat is het?

Real-time Eye AF

Software Versie 3.0 brengt ook Real-time Eye-AF naar de A7R III en A7 III, een nieuw autofocus systeem dat aangedreven is door AI 'machine-learning'. Het systeem kan menselijke ogen herkennen, zelfs als deze wegkijken, naar beneden gedraaid zijn, of moeilijker te zien zijn in verband met licht van achter. De modus is beschikbaar in de AF-C, en word gestart door de ontspanknop half in te drukken.

Interval Shooting

Een andere nieuwe functie die de camera's zullen kunnen gebruiken is een ingebouwde interval timer. Hierdoor wordt het een stuk simpeler om mooie HDR landschappen te schieten. De timer kan ingesteld worden tussen 1 en 60 seconden met een totaal aantal foto's van 1 tot 9999 (!).

De nieuwe software is te downloaden op de Sony website. 

(Beeld: Youtube, Night raven)

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Content Editor

Bekijk alle artikelen van Siem