Nieuw; Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS

Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS, nieuw in de serie compacte Samyang CS objectieven voor mirrorless camera’s

Remco Stunnenberg 316
Scherp geprijsd en prettig laag van gewicht. Zie hier de Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS, nieuw in de serie compacte Samyang CS objectieven voor mirrorless camera’s.

Transcontinenta BV, de distributeur voor Samyang in de Benelux, kondigt een nieuwe toevoeging aan in de serie compacte Samyang CS objectieven voor mirrorless camera’s, de Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS. Dit nieuwe objectief zal leverbaar zijn voor Sony E, Fujifilm X, Canon M, en Olympus en Panasonic M4/3 vatting. Het objectief is scherp geprijsd en prettig laag van gewicht. Dit korte tele-objectief erft de befaamde hoge beeldkwaliteit van de Samyang handmatig scherp te stellen objectieven, en biedt fotografen een zeer fraaie bokeh voor impactvolle opnamen.

© Nic Taylor, gemaakt met de Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS

De lichtsterke Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS is opgebouwd uit 9 lenselementen in 7 groepen. Het levert een hoge scherpte van het centrum tot in de hoeken. Een lensdeel met hoge refractie en een met extra-lage dispersie, gecombineerd met een ultra-multi-coating helpt storende chromatische aberraties en lichtverstrooiing te verminderen. De combinatie van de hoogwaardige lensopbouw, een goede coating en een rond 9 bladig diafragma, zorgt voor opnamen met een zeer fraaie achtergrondonscherpte voor portretten die tot de verbeelding spreken, aldus Samyang.

© Nic Taylor, gemaakt met de Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS

Samyang objectieven voor mirrorless camera’s

Veel fotografen hebben de bewuste keuze gemaakt om met handmatig scherp te stellen objectieven te werken. Het tot in de kleinste finesse bepalen van het juiste scherptepunt, en de rustige manier van werken, zorgen voor een verhoogde aandacht voor het te fotograferen onderwerp. De Samyang MF objectieven bieden allen een zeer hoge beeldkwaliteit, vaak gecombineerd met een hoge lichtsterkte. Hierdoor zijn ze onder alle lichtomstandigheden inzetbaar en geven ze een zeer fraaie bokeh.

Het totaal aantal dedicated Samyang objectieven voor mirrorless camera's staat nu op acht. De zeer compacte en lichtgewicht Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS is ideaal voor langdurig dagelijks gebruik. Het weegt slechts 300 gram en is ongeveer 8cm lang (zonder de zonnekap). Voor veel fotografen kan dit hét objectief zijn dat ze iedere dag meenemen om de wereld om hun heen vast te leggen. De Samyang MF 85mm is door de hoge lichtsterkte, zeer goede beeldkwaliteit en korte minimale scherpstelafstand van 0,65m inzetbaar voor tal van creatieve toepassingen. Natuurlijk voor formele portretten in de studio, op locatie, maar ook voor straatfotografie, reportages, landschappen, architectuur en “food” fotografie.

Vijf jaar Samyang Benelux garantie


De kwaliteit van Samyang objectieven is uitstekend, maar er kan altijd wat gebeuren. Het is dan ook goed te vermelden dat nieuwe Samyang gebruikers nu terug kunnen vallen op een extra zekerheid. Transcontinenta biedt een verlengde garantie van 5 jaar voor Samyang objectieven in de Benelux. Hiermee verlengt de consument de standaard garantie direct van 2 naar 5 jaar. Om hier gebruik van te kunnen maken, dient de consument zich binnen 4 weken na aankoop online te registreren. Dat kan hier.

Beschikbaarheid en prijs

De Samyang MF 85mm f/1.8 ED UMC CS zal vanaf begin september 2018 te koop zijn via de erkende Samyang verkooppunten voor een adviesverkoopprijs van € 379,00 inclusief B.T.W.
Kijk hier voor de dichtstbijzijnde Samyang dealer bij jouw in de buurt.

Lees ook: Gebruik de Transcontinenta Probeerservice

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco