‘App bespaart tijd en helpt om privacy te waarborgen'

Oypo-app ondersteunt workflow

Redactie 288
Als je veel (mini)shoots achter elkaar doet, of je fotografeert kinderen op school of op een crèche, dan loop je al snel tegen het probleem aan dat je niet meer precies weet wie wie is. Of je bent veel tijd kwijt met het in aparte mapjes plaatsen van de foto’s. Oypo, het grootste fotoverkoopplatform van Nederland, heeft hiervoor de oplossing in de vorm van een geavanceerde app die je veel werk uit handen neemt.

De Oypo-app heeft twee voordelen: ten eerste bespaart het werken met de app je veel tijd, maar ook met het oog op de privacy kan de app je helpen. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en is gewoon te downloaden in de appstore.

Zo werkt de Oypo-app

Hoe de Oypo-app precies werkt? Voorafgaand aan het fotograferen voer je in een Oypo-account een namenlijst in. Als het om schoolfotografie gaat, deel je de namen op in de verschillende groepen. Deze synchroniseer je vervolgens met de app. Als je daarna gaat fotograferen, roep je de namen op via de app. Klik eerst de naam aan en begin dan met fotograferen. Zo doe je dat iedere keer. Na het fotograferen, synchroniseer je vervolgens de app weer met je Oypo-account. Nu kun je binnen je account met slechts een paar muisklikken de foto’s in diverse mapjes zetten. Deze mapjes kun je vervolgens eveneens met een paar muisklikken voorzien van inlogcodes en wachtwoorden. Deze kun je mailen naar de gefotografeerden, maar het is ook mogelijk om (in het geval van schoolfotografie) inlogkaartjes te laten drukken. Je kunt hier een geheel eigen ontwerp voor maken.

Werk je niet met een namenlijst? Ook dan kun je gewoon met de app werken en kan iedereen een eigen inlogcode en wachtwoord ontvangen. Bij sport- en eventfotografie kun je tijdens het fotograferen met de app nieuwe mappen waar de foto’s in terecht moeten komen. Bijvoorbeeld op locatie of een tijdvak.

Groepsfoto's

Nog een extra handigheidje van de app is dat als je een foto maakt in een map die #groepsfoto heet, deze bij alle leerlingen uit dezelfde groep te zien is. Ook heb je via de app een overzicht in je bestellingen en je saldo. Je kunt zelfs aangeven dat je via pushberichten op de hoogte wilt worden gehouden van bijvoorbeeld nieuwe bestellingen.

Meer informatie over de Oypo-app vind je hier

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie