Fotograferen met een ringflitser

Christel de Wolff 678
Heb jij al foto's ingestuurd voor onze fotowedstrijd Flitsfotografie? Misschien wel eentje gemaakt met een ringflitser?

De ringflitser is, het woord zegt het al, een flitser in een de vorm van een ring, een holle cirkel. Je kunt hem om je objectief heen gebruiken, waardoor je portretten kunt maken waarbij de cirkel wordt weerkaast in de ogen van je model. Een heel bijzonder, glamoreus effect geeft dat.

Ook kun je het als een losse flitser gebruiken. In deze video laat Mark Wallace je een aantal verschillende opstellingen zien.

Lees ook: flitsen voor beginners

Ook leuk: flitsers in macrofotografie

In macrofotografie zit je zo dicht op je onderwerp dat je, het flitslicht soms niet zo goed kunt sturen als je zou willen. Hier biedt een ringflitser uitkomst omdat het flitslicht gelijkmatig verdeeld wordt over je foto. Maar er zijn nog meer (diy-) oplossingen. Bekijk onderstaande video waarin de verschillende soorten flitslicht, waaronder de ringflitser, met elkaar worden vergeleken op basis van dezelfde macrosetting.

Wij hebben de MCOPlus 14EXT-N Macro ringflitser voor Nikon-camera’s voor je getest en beoordeelden deze als 'Zeer Goed'. Lees de review hieronder!

Lees ook: Review MCOPlus 14EXT-N Macro Ringflitser

Doe mee aan de Fotowedstrijd Flitsfotografie

Ben jij een enthousiaste fotograaf die vaak werkt met flitslicht of is flitsen totaal nieuw voor je maar ben je er wel benieuwd naar? Ga aan de slag met jouw flitser, of dit nu een professionele studioflitser is, een reportage- of ringflitser of de interne flitser van je camera is. We zijn benieuwd naar jouw resultaten.

Ga snel naar de Fotowedstrijd Flitsfotografie. Klik hier!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel