DIY: Maak een fotogenieke achtergrond voor food photography

Amy Schutte 227
Food photography of voedsel fotografie is populair. Op Instagram zie je het enorm vaak voorbij komen, maar het is ook een groot onderdeel van reisfotografie. Immers, gerechten en plaatselijke specialiteiten zijn plaatsgebonden en vaak een deel van de cultuur. Wat is Italië zonder pizza? Of pasta? Of ijs? Of espresso? Ok, Italië heeft misschien wat teveel.

Voedsel fotograferen is leuk, want je kunt het gewoon thuis doen. Bovendien is het een leuke markt om in te duiken als je je eerste stappen op professioneel gebied zet. Je kunt beginnen met plaatselijke restaurants die hun website beter willen maken bijvoorbeeld.

Een groot gedeelte van food photography is styling. Mocht je voor grote opdrachtgevers gaan werken, dan zullen ze daar ongetwijfeld iemand voor inhuren. Tot die tijd kun je het prima zelf af.

In deze video, van ‘The Bite Shot’ wordt uitgelegd hoe je op een eenvoudige manier een ondergrond kunt maken om je gerechten op te presenteren.

 

De ondergrond is erg belangrijk voor deze vorm van fotografie, omdat die heel bepalend is voor de sfeer. Verder is het serviesgoed belangrijk en natuurlijk de sfeer die je met de belichting creëert. Omdat deze foto’s vaak minimalistisch zijn, hebben al deze onderdelen veel aandacht nodig en moet het geheel kloppen.

Met deze video kun je een originele ondergrond maken, in verschillende stijlen. Zo kun je weer een hele tijd vooruit!

afbeelding van Amy Schutte
Door: Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy