9 foodphotography must-haves

Redactie digifoto Starter 1242

Foodphotography, het fotograferen van eten, is leuk maar lastiger dan het lijkt. Met deze spullen bij de hand krijg je het beste resultaat.

 

Bovenstaande video geeft een uitgebriede uitleg over wat gebruikt kan worden bij foodphotography. De beste 9 tips staan nog even op een rijtje.

 

1. Pincetten van groot naar klein 

Moet er voor de ultieme foto een klein stukje verplaatst worden of is iets dat je liever niet aanraakt, denk aan hondenvoer. Gebruik dat een pincet.

foodphotography

2. Verfkwasten

Heel erg vaak worden kwasten niet gebruikt bij foodphotography. Toch zijn ze een must. Als er bijvoorbeeld een taart geglazuurd moet worden of decoratie strepen op een bord geschilderd moeten worden komen kwasten van pas. Ook kleine kruimeltjes kan je makkelijk wegvegen.

3. Een klein mesje

Hele kleine precieze dingetjes afsnijden bij foodphotography of het schoonmaken van een bord kan je doen met een mesje. Denk aan stanleymessen. Zorg dat je altijd een extra setje mesjes hebt voor het geval hij breekt of vies wordt. Wil je iets recht snijden gebruik dan een ijzeren liniaal.

4. Make-upsponsjes en wattenstaafjes

Eventuele vlekjes en druppels kunnen geabsorbeerd worden met de wattenstaafjes of sponsjes. Met sponsjes kan je bijvoorbeeld broodjes 'extra' belegt laten lijken door ze hier tussen te doen.

5. Poster buddie en dubbelzijdig plakband

Denk aan het vast plakken van dingen. Denk aan borden of tafeldecoratie wat niet verplaatst mag worden.

6. Klei en ijzerdraad

Dit kan gebruikt worden voor compositie werk. Hoe wordt dit gebruikt? Steek het ijzerdraad in de klei. De klei zit vast geplakt aan gewenste ondergrond. Aan het andere uiteinde van het ijzerdraad prik je bijvoorbeeld een aardbei. Hier door krijg je een zwevend effect.

7. Een pipet bij foodphotography

foodphotography

Hiermee kan je druppels weg halen of toevoegen. Ook handig voor etenswaren die vochtig moeten lijken. Denk aan lavacakejes. Hiermee kan je extra chocoladesaus toevoegen om het nog lekkerder te laten lijken.

8. Pluizenrollers of plakband

Tafellakens of servetten met pluisjes is niet mooi op een foto. Gebruik een pluizenroller of kleine stukjes plakband om dit weg te halen.

9. Scharen gebruiken bij foodphotography

In elke maat en voor elk materiaal. Scharen worden altijd voor alles gebruikt bij foodphotography.  

Nog meer must haves voor foodphotography? Klik hier

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie