Tips voor food photography; maak foto's om je vingers bij af te likken!

Christel  de Wolff 3001
Je hoeft je Instagram-app maar op te starten en je ziet gegarandeerd een aantal foto's voorbij komen van etenswaren. De ene nog mooier en lekkerder dan de andere. Door dit social media platform is voedselfotografie echt 'booming' geworden. Maar het is helemaal niet moeilijk!

Wil jij meer likes en volgers, dan is dat een goede reden om je eens in voedselfotografie, oftewel food photography, te verdiepen. Het is minder moeilijk dan je zou denken. Aan de andere kant kun je ook niet zomaar een kiekje maken van ieder kliekje. Op Instagram zijn ook voldoende parodie-acounts te vinden die je even laten zien hoe het absoluut niet moet.... bruine slijmerige smurrie op een bord, anyone? 

In deze video zie je een aantal trucs om je foto’s een klein beetje te manipuleren. Geen tijd? Onzin, je hebt er slechts 120 seconden van je tijd voor nodig! 

Professionele food photography

In de video hierboven worden de absolute basics van food photography besproken. Wil je op een professioneler niveau aan de slag, dan moet je je gaan verdiepen in styling, of gaan samenwerken met een stylist. Dit is helemaal geen gek idee; wanneer je portretfoto's maakt, werk je ook al gauw samen met een make-up artist en een stylist, waarom zou je dat bij voedselfotografie niet doen? 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel