Zien: Beroemde fotografiscène Top Gun nagebootst

Zien: Beroemde fotografiescène Top Gun nagebootst

Senta Bemelman 679
De bekende fotografiescène uit de film Top gun is nagebootst door de Photo Myth Busters. Zij stapten hiervoor met hun instant-camera het vliegtuig in.

Kun je even niet voor de geest halen welke fotografiescène wordt nagebootst? Hieronder zie je de video waar het om draait. In een straaljager maakt een van de piloten ondersteboven een foto met zijn instant-camera.

Nagebootst

Fotograaf Blair Bunting wilde weten of de scène uit Top Gun ook daadwerkelijk mogelijk is. Hij overtuigde een team om met hem het plan uit te voeren. Dit deed hij onder andere met fotografen Jaron Schneider and Toby Harriman van Planet Unicorn Productions en het vliegteam ‘The Patriots Jet Team’ uit Bryon, Californië.

Blair Bunting

Het project begon met en schets op een servetje. Op zijn blog deelt Blair meer over het intensieve proces achter de fotoshoot. Ondanks de uitgebreide voorbereidingen zou het nog steeds een kwestie van geluk zijn vanwege de luchtdruk. Dit maakte het fotograferen ook pijnlijk, omdat de camera stevig op zijn borst gedrukt werd.
Het uiteindelijke resultaat is werkelijk prachtig.

Bekijk hieronder het fotografieproces en op Planet Unicorn voor beelden achter de schermen.
 


 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta