Problemen voorkomen: geheugenkaart veilig verwijderen

Problemen voorkomen: geheugenkaart veilig verwijderen

Fokelien Broekstra 518
Als fotograaf wil je problemen met je apparatuur tot het minimum beperken. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het veilig verwijderen van je geheugenkaart uit je camera, maar ook uit je computer.

Camera

Eerder las je dat het slim is om je geheugenkaart in je camera te formateren om problemen op een later moment te voorkomen. Je kunt nog meer doen om ernstige problemen met je geheugenkaart te voorkomen. Haal je geheugenkaart alleen uit je camera als de body helemaal uit is. De lampjes op je camera moeten ook eerst helemaal uit zijn voor je het geheugenkaartje uit de body haalt.

Computer

Niet alleen voor de camera is het belangrijk om je geheugenkaart veilig te verwijderen, ook in de computer is dit een noodzakelijk kwaad. Als jij je geheugenkaart zomaar uit je computer haalt kan dit flinke problemen opleveren. Zorg daarom dat jij je geheugenkaart altijd via de hardware verwijderd. Bij een Apple betekent het dat jij het icoontje van je geheugenkaart naar jouw prullenbak sleept. Zodra het icoontje van je bureaublad is verdwenen kun jij het geheugenkaartje verwijderen uit de computer. Bij computers die aangestuurd worden door Windows kun je dit doen door rechts onderin je scherm met de rechtermuisknop te drukken op het icoontje van de geheugenkaart en vervolgens op verwijderen te drukken.

Doen

Wij raden je aan vanaf nu zowel je geheugenkaarten als harde schijven veilig uit je computer of camera te verwijderen om grote problemen te voorkomen.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien