Geheugenkaart uitwisselen helemaal niet goed

Waarom jij je geheugenkaart niet zou moeten uitwisselen

Fokelien Broekstra 459
Veel mensen gebruiken hun geheugenkaart in verschillende camera’s. Handig, want als je alleen SD-kaart camera’s hebt, kun je ze ook makkelijk wisselen. Maar wist jij dat dit eigenlijk helemaal niet goed is voor jouw geheugenkaart?

Mappenstructuur

Dit heeft alles te maken met de mappenstructuur. Iedere camera maakt zijn eigen mappen aan op de camera. Een andere camera kan deze mappen soms niet helemaal goed verwerken. Dit heeft als gevolg dat je een foutmelding kan krijgen en in het ergste geval kan jouw geheugenkaart er mee ophouden. Het liefst maak je dat natuurlijk nooit mee.

Merken

Het beste is om je geheugenkaart te merken met stift. Schrijf bijvoorbeeld jouw voorletter op het geheugenkaartje en het type camera waarin je hem hebt gebruikt. Hierdoor kan er geen verwarring ontstaan. Ga je toch jouw geheugenkaart in een andere camera gebruiken, zorg dan dat je de bestanden van het kaartje hebt opgeslagen en hem vervolgens in je camera formatteert.

Geen probleem

Natuurlijk zijn er ook geheugenkaarten die niet gelijk zorgen voor problemen in je camera. Dit is mooi meegenomen, maar je zult toch merken dat je geheugenkaart eerder ‘op’ is als je hem regelmatig in andere camera’s gebruikt.

Wissel jij je geheugenkaart weleens uit? 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien