Geheugenkaart formatteren in je camera

Geheugenkaart formatteren in je camera

Fokelien Broekstra 561
Formatteer jij je geheugenkaart in je camera of doe je dit toch op de computer? Wij leggen je uit waarom het verstandig is dit gewoon in je camera te doen.

Formatteren

Formatteren is eigenlijk niks anders dan je geheugenkaart helemaal leeg halen en hiermee klaar te maken voor een volgende foto-opdracht. Je zorgt dat de mappenstructuur weer op orde is voor jouw camera en dat er geen beelden van een vorige shoot terug te vinden zijn. Formateren kan zowel op je computer als in je camera.

In je camera formatteren

Wij raden je aan om je geheugenkaart gewoon in je camera te formateren. Doordat jij je geheugenkaart in je camera formatteert wordt de mappenstructuur aangepast op datgene wat je camera nodig heeft, ook wordt je kaartje gelijk grondig geleegd.  Hierdoor staan er geen oude beelden meer op. Als jij ervoor kiest je geheugenkaart op je computer te formateren, dan wordt de mappenstructuur aangepast op datgene wat de computer denkt dat goed is. Dit kan zorgen voor problemen als jij het kaartje weer in je camera steekt.

Andere camera

Heb jij de geheugenkaart eens uitgeleend aan een andere fotograaf? Formatteer je geheugenkaart dan voordat je weer gaat fotograferen in je camera. Anders kan de camera in de war raken met als gevolg dat je een foutmelding of Error krijgt en geen enkele foto meer kan maken.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien