Nachtmerries komen tot leven!

Opvallend: Fotograaf maakt nachtmerrieportretten

Senta Bemelman 743
Fotografen proberen vaak de pracht van een onderwerp naar voren te brengen. Nicolas Bruno pakt dit compleet anders aan en gebruikt fotografie om zijn nachtmerries tot leven te brengen.

Fotografie is een vorm van expressie. Je kunt emotie en boodschappen vangen in beeld met behulp van verhalen. Dit wordt vaak aangeduid met de term ‘visuele storytelling.’ Fotograaf Nicolas Bruno laat met zijn werk zien dat dit verhaal niet altijd positief hoeft te zijn. Hij maakt zijn nachtmerries namelijk werkelijkheid in de vorm van een foto. Donkere schaduwen, vuur en andere onderwerpen die je in nare dromen ziet worden indrukwekkend in beeld gebracht.

Opvallend

De foto’s van Nicolas zijn erg indrukwekkend en niet alleen verhaaltechnisch sterk, maar ook op het gebied van fotografie erg goed. Bekijk ook meer werk van Nicolas op zijn website.  Alle foto’s zijn zelfportretten. In de onderstaande video vertelt de fotograaf meer over zijn werk en benadrukt dat hij door middel van fotografie een vorm van controle kan krijgen over zijn nachtmerries.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta