Lichtmeter uit de jaren ‘60

Lichtmeter uit de jaren ‘60

Aäron Nasarany 480
Fotografie heeft zijn lustrum al meerdere keren mogen vieren. Er zijn daarom ook al verschillende generaties aan apparatuur gepasseerd. In dit artikel behandelen we een lichtmeter uit de jaren ’60!

Lichtmeter

Een lichtmeter is een handig apparaat om de juiste belichtingsinstellingen te krijgen: je stelt bijvoorbeeld de lichtmeter in op ISO 100 en de sluitertijd op 1/100. De lichtmeter geeft vervolgens aan op welke diafragma je moet fotograferen voor een juiste belichting. De camera heeft ook een ingebouwde lichtmeter met over het algemeen drie verschillende meetmethodes.  In de video hieronder worden de meetmethodes was uitgebreider uitgelegd. 

Walz Coronet

We duiken even de geschiedenis in naar het jaar 1936. Walz, een Japanse cameramaker, bracht toen zijn eerste camera op de markt. In de loop van de jaren bracht Waltz meer camera’s en accessoires op de markt waaronder ook lichtmeters. Een van die lichtmeters is de Walz Coronet. Bekijk de video hieronder waar je een glimp opvangt van een klassieker en waar je uitgelegd krijgt over hoe het apparaat precies werkt.

Dol op het verzamelen van klassiekers op het gebied van fotografie? De Walz Coronet is te verkrijgbaar via Ebay. Heb jij nog oude camera’s, filters, lenzen of lichtmeters dat ergens verscholen ligt op zolder? 
afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron