Een bijzonder stel

Een bijzonder stel

Nadja Geskus 422
Elk gelukkig stel maakt foto’s om hun tijd samen vast te leggen. Zo ook Leta Sobierajski en Wade Jeffree. Echter lijken hun foto’s op geen andere relatiefoto’s.

Grafisch ontwerpers Leta Sobierajski en Wade Jeffree wonen in Brooklyn. Ze delen de liefde voor humoristische en gekke beelden. Via OkCupid kwamen ze met elkaar in contact, gezien ze beiden op zoek waren naar een betekenisvolle relatie. “We vullen elkaar aan door middel van onze persoonlijkheid, interesses en manier van doen. Het is zo simpel als dat.”

Compliments

De foto’s van het project ‘Compliments’ vormen humoristische en sobere beelden, met af en toe een surrealistische twist. Het stel poseert op vreemde manieren voor de camera; gezichten gewikkeld in visdraad, met plakband vervormd of met papier voor hun gezichten. De beelden geven soms een ietwat griezelig effect.

Het stel is onlangs getrouwd en meent dat het project een belangrijk deel van de ontwikkeling in hun relatie is geweest. “Het project is geëvolueerd, zoals onze relatie is geëvolueerd.” Sobierajski en Jeffree willen dat mensen geïnspireerd raken door hun foto’s. “Een relatie is een emotionele band, die wordt gedeeld door een scala aan gevoelens. We willen dat de kijkers zich voelen zoals wij ons voelen en dat ze zich herinneren dat er voor iedereen een speciaal iemand is.”

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja