De kracht van bloggen

De kracht van bloggen

Fokelien Broekstra 329
Iedereen kan een blog opzetten, via Wordpress kun je op een simpele manier een website aanmaken waar je blogs op kunt plaatsen. Het maken van een blog kost alleen wel tijd. Waarom begin je een blog en wat zijn de voordelen?

Gedachten op papier

Een foto vertelt meer dan duizend woorden, maar niet iedereen zal snappen waarom je een foto hebt gemaakt. In een blog kun jij jouw gedachten achter de foto uitleggen. Mensen kunnen er hierdoor achter komen hoe je te werk gaat en wat er door jouw hoofd gaat als je de foto maakt.

Positief zijn over een ander

Je hoeft niet altijd over jezelf of over je gedachten te schrijven. Je kan het ook hebben over samenwerkingen die je met andere fotografen hebt gehad of over materialen die je gebruikt. Als jij positief over een ander of je materiaal praat, kan dit positief ontvangen worden. Het is dus eigenlijk gelijk reclame voor jou. 

Actief bezig

Als jij actief bezig bent met je site en regelmatig een blog plaatst, kom je steeds hoger in de Google zoekresultaten te staan. Er zijn nog wel een paar kleine eisen waaraan je blog moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan minimaal één plaatje in je blog, minimaal 200 woorden in je artikel en linkjes naar andere pagina’s kunnen nuttig zijn. Maar vergeet vooral het kernwoord in je verhaal niet.

Kernwoord

Een kernwoord is het woord dat vaker terugkomt in je artikel. Z’n kernwoord kan er voor zorgen dat je hoger in je zoekresultaten komt te staan. Je kunt er voor kiezen om een SEO-checker op je website te installeren. Hierdoor kun je precies zien of je het kernwoord vaak genoeg terug laat komen. Hoe hoger de SEO-percentage is, hoe beter jouw tekst vindbaar is.

Heb jij een blog? Deel hem dan hierdonder! 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien