Videoteksten maken met stift en papier

Tutorial: bewegende tekst in je video

Itam van Teeseling 941
Eigenlijk is het heel makkelijk om bewegende tekst in je video te krijgen. Je hoeft er niet eens voor te kunnen animeren. In deze video wordt uitgelegd hoe je met een beetje creativiteit een leuke tekstvideo kan maken.

Creatief met stift en papier

Men neme een zwarte stift en wat papier. Schrijf vervolgens de teksten op het papier. Film nu de teksten met een smartphone of videocamera. In onderstaande tutorialvideo wordt er een filmpje gemaakt waarop de teksten van een muzieknummer in beeld verschijnen op het moment dat die gezongen worden. Als je dit ook wilt doen, dan kan het handig zijn om de muziek op te zetten tijdens het filmen, zodat je precies kunt timen wanneer wat in beeld komt.

Importeren in montagesoftware

Na het filmen importeer je de gefilmde beelden in je montagesoftware. In deze video wordt Adobe Premiere Pro gebruikt, maar over het algemeen is dit toe te passen in het overgrote deel van de montageprogramma's. Ook de wat minder professionele.

De beelden transparant maken

Het is vervolgens zaak de beelden transparant te maken in de montagesoftware, zodat de achtergrond (het witte papier) verdwijnt en alleen de zwarte teksten overblijven. Je kan zo de beelden over je andere videomateriaal zetten.

Bekijk hier de hele tutorial:

 

 

 

afbeelding van Itam van Teeseling

Itam van Teeseling | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Itam