Balletfotografie met Irina Yakovleva

Balletfotografie met Irina Yakovleva

Aäron Nasarany 651
Naast fotografie is dans een prachtige kunstvorm. Net als bij fotografie is dans ook te scheiden in talloze genres, denk bijvoorbeeld aan modern, jazz, ballet, hiphop etc. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van ballet door de ogen van Irina Yakovleva.

De fotograaf

Irina Yakovleva is een getalenteerde balletdanseres en fotograaf uit Oekraïne. Ze is werkzaam als fotograaf in de fashion, stylist en als choreograaf in Sint-Petersburg in Rusland. Yakovleva is afgestudeerd aan de Kiev State Choreographic School en heeft een professionele fotografie opleiding achter de rug.

Ballet

Ballet is een klassieke dansvorm en vergt veel training en het duurt jaren om de techniek onder de knie te krijgen. De geschiedenis van ballet dateert uit de Renaissance en is in de loop van de jaren gegroeid tot een dansvorm waarbij verschillende stijlen zijn gecombineerd. Het is niet alleen bij dans gebleven, maar ballet is ook doorgedrongen in de filmindustrie waar films zoals Ballet Shoes (2007) en Black Swan (2010) uit zijn gekomen. Yakovleva is van oorsprong een balletdanseres, waardoor het makkelijk was om een klik te hebben met de modellen en de dansbewegingen uit te leggen. Yakovleva heeft haar passie voor fotografie en ballet gecombineerd in een boeiende fotoreportage waar de dansers hun elegantie, schoonheid en lenigheid laten zien.

Foto’s zijn gemaakt door Irina Yakovleva. Meer van haar werk kun je vinden op haar website, Instagram of Tumblr.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron