Brono: het alternatief voor een reflectiescherm

Redactie 581
Fotograferen is schrijven met licht, maar wat als je voor het perfecte plaatje op een bepaalde plek meer licht wenst? Denk bijvoorbeeld aan het precies belichten van een onderwerp bij het werken in een studio.

‘Aangenaam, vanuit Noorwegen, je twaalf-spiegelige assistent!’ Volgens de website van Brono is dit product revolutionair, een oplossing voor fotografen om licht te sturen zonder extra handen. Moeilijk? Nee, want met een magnetische en draaibare constructie stuur je het licht zo de goede kant op. Brono is gepatenteerd op naam van de professionele fotograaf, genaamd Svein Utigård.

Een stijlvolle jas

De twaalf spiegels, welke afzonderlijk bewogen kunnen worden, zitten veilig in een aluminium box systeem, inclusief een handvat. Het ziet eruit als een designkoffer vol met spiegels. Hierdoor kun je het geheel gemakkelijk vervoeren. Er kunnen zelfs twee Brono’s aan elkaar gekoppeld worden. Brono is in hoogte verstelbaar door middel van een statief, maar hij is ook heel goed los te gebruiken.

Wereld vol mogelijkheden

Er is een wereld vol mogelijkheden, als je op de spiegels kleurfilters aanbrengt. Je kunt de Brono in een studio gebruiken met zacht of hard licht, of je neemt hem mee naar buiten, zodat je het natuurlijke licht kan sturen. Het ideale kameraadje voor bijvoorbeeld food-fotografie, portretten en macro.

Bekijk hieronder een video van een minuut hoe Brono gebruikt kan worden in een studio met hard en zacht licht:

Momenteel is Brono enkel verkrijgbaar via de website. Hier vind je ook meer informatie over dit systeem.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie