zondag 22 september

Beleef natuurfotografie op de Veluwse Fotodag 2019

Christel de Wolff 289
De Veluwse Fotodag 2019 staat volledig in het teken van natuurfotografie. Natuurfotografen en -liefhebbers mogen deze dag natuurlijk niet missen!

Veluwse Fotodag 2019

Op 22 september ben je welkom tussen 10:00 en 17:00 uur in het centrumgebied rond het bezoekerscentrum of het Nationaal Park Hoge Veluwe. Natuurfotografie-activiteiten worden de hele dag georganiseerd. Er zijn verschillende workshops, fietsexcursies, lezingen en demo's. Ook bijzonder: de jachthoornblazers treden meerdere keren op en na afloop van de dag is er gelegenheid om edelherten te fotograferen.

Fotomarkt: kom winkelen op de Veluwse Fotodag

Op zoek naar informatie over je toekomstige nieuwe droomcamera of lens? Alle bekende fotomerken zijn aanwezig op de Veluwse Fotodag en komen met aanbiedingen en kortingen. Aanwezig zijn Nikon, Sony, Canon, Fujifilm, Olympus, Transcontinenta, Degreef & Partner, Benro, TSE-imaging, Cameratools en CameraNu.

Lezingen en demo's

Gedurende de Veluwse Fotodag kun je verschillende lezingen volgen in  de bioscoopzaal en het klaslokaal van het bezoekerscentrum. Wat kun je verwachten?

  • Natuurfotograaf Rick van der Kraats vertelt je over het ontdekken van een onderwerp, het verdiepen van inzichten en het verbreden van jezelf als natuurfotograaf en als persoon. Fotografie is namelijk veel meer dan alleen een foto maken.
  • Fotograaf Tariq La Brijn neemt je mee op zijn ontdekkingsreis: zijn groei als fotograaf en zijn fotografische ontdekkingen, vooral in Noord-Europa. Hij bespreekt ook de mogelijkheden van de nieuwste apparatuur en technologie.
  • Portretfotograaf Adrian Kuipers reisde de afgelopen tien jaar belangeloos naar Afrika voor stichting Orange Babies en vindt het tijd om de speciale verhalen achter zijn foto's te laten zien en voelen. Dat doet hij door middel van film, poëzie en zelfgemaakte muziek.
  • Sony-ambassadeur Gustav Kiburg praat je bij over de prime 400mm, 600mm en de nu al legendarische 200-600mm.
  • Henri van Vliet staat garant voor mooie beelden en voldoende humor. Op zijn eigen manier laat hij zien hoe alledaagse onderwerpen zeer fascinerend fotografisch materiaal kunnen produceren.

Let op! De presentaties zijn gratis, maar vol is vol en reserveringen zijn helaas niet mogelijk. Zorg dus dat je op tijd bent om teleurstelling te voorkomen!


Foto: Jan Vermeer  - Veluwse Fotodag 2019

Workshops

Je wilt natuurlijk ook zelf aan de slag op de Veluwse Fotodag. Dat kan!

Workshop landschapsfotografie
Waar sta je aan de horizon, welk gezichtspunt kies je en hoe bouw je je foto op van het lezen van een volgende foto om naar te kijken. Deelname aan deze workshop is een waardevolle investering als je verder wilt groeien in landschapsfotografie! De workshop wordt gegeven om 11:30 uur en om 13:00 uur.

Workshop ijken, zien en ontdekken
Fotografie begint met observeren met nieuwe ogen. Je moet ervoor openstaan: je moet het zien. Dat is de essentie van (natuur) fotografie. Je leert dit niet tijdens een workshop van een uur, maar je krijgt begeleiding om dit zelf verder uit te breiden. Deze workshop wordt gehouden om 12:00 en om 15:00 uur.

Workshop Hoge Veluwe
De Hoge Veluwe is ongeveer 5.400 hectare groot en is bijzonder fotogeniek. Het is aan jou om het prachtige landschap van de Hoge Veluwe vast te leggen onder toezicht van een zeer ervaren fotograaf. De workshop begon om 13:00, 14:30 en 16:00.

Workshop macrofotografie focus stacking
Focus Stacking is een belangrijk onderdeel van macrofotografie. In deze mini-workshop leer je de basisprincipes van focusstacking op basis van een Olympus OM-D-camera die beschikbaar is voor elke deelnemer. Deze workshop begint om 13:00 uur en 15:00 uur

Workshop macrofotografie
Het fotograferen van insecten, bloemen en andere kleine dingen is super leuk om te doen en je hebt geen dure apparatuur nodig. In de workshop die uitermate geschikt is voor beginners en fotografen met enige ervaring, is het een held om 13:30 en 15:00.

Workshop compositie
De compositie die je kiest, is jouw handtekening en het begin van je eigen stijl. In deze workshop leer je om bewust betrokken te zijn bij het opbouwen van je beelden. De workshop begint om 15:00 uur.

Aanmelden workshops

Om mee te kunnen doen aan een van de workshops op de Veluwse Fotodag dien je je van te voren aan te melden. Meer informatie over de workshops en de kosten van deelname vind je op de website.


Foto: Jan Vermeer  - Veluwse Fotodag 2019

Praktische informatie Veluwe Fotodag

De Veluwse Fotodag wordt gehouden op zondag 22 september tussen 10:00 en 17:00. De locatie is te bereiken via de drie ingangen van het Park, Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Wacht niet te lang en bestel je entreeticket voor het park meteen online. Parkeren is mogelijk in het centrumgebied waar de Veluwse Fotodag een gelegen is. Je kunt het park alleen tegen betaling betreden. Sportief aangelegd? Neem een ​​van de gratis witte fietsen bij elke ingang. Meer informatie en het complete programma van de Veluwse Fotodag vind je op de website.

De Veluwse Fotodag wordt gesponsord door Cameratools.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel