Fotolocaties in eigen land

Ook dichtbij huis vind je inspiratie

Redactie digifoto Starter 1979
Onder het mom van ‘wat van ver komt is lekker’, reizen veel fotografen graag over de grens. Zijn er dan in eigen land geen mooie locaties te vinden? Absoluut wel. We delen ze graag met je. Maar niet allemaal tegelijk.

Trek jij als fotograaf het liefste de natuur in of ga je liever helemaal los in de stad?

Val jij in de eerste categorie, dan is de Hoge Veluwe voor jou een absolute parel. Dit gebied wordt niet voor niets ‘de groene schatkamer van Nederland’ genoemd. Het natuurpark is een van de mooiste plekjes van ons land. Het park ontstond in 1935 en ligt grotendeels in Ede en voor een klein deel in Arnhem. Met een omvang van 5.400 hectare is er hier altijd en in alle seizoenen iets te fotograferen. Denk aan prachtige landschappen, heide, bomen en intieme doorkijkjes. Zoals je op de Veluwe ook reeën, vossen, dassen, wilde zwijnen, edelherten en allerlei prachtige vogelsoorten aantreft. Kortom, een zalig gebied waar je als natuurfotograaf helemaal los kunt gaan.

Locatietips

Meer een stads- of architectuurfotograaf?

Ben je juist meer een liefhebber van stads- of architectuurfotografie, dan is de Magere brug in Amsterdam een prachtig object. Deze brug wordt ook wel het rijksmonument aan de Amstel genoemd. Je vindt de ophaalbrug ter hoogte van de Kerkstraat/Nieuwe Kerkstraat, tussen de Keizersgracht en de Prinsengracht. ’s Avonds licht de brug prachtig op, een mooi moment om je statief mee te nemen en foto’s met lange sluitertijden te maken! Zoals natuurlijk ook de Amsterdamse grachten prachtige objecten vormen om al je fotografische talent op los te laten.

Locatietips

Meer tips

Meer locatietips vind je hier

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie